{ NOG MEER GROEN }

Als je ook maar heel even dacht dat de genoemde plantjes in mijn vorige bericht het enige is wat je op mijn drie vierkante meter betonnen plaat kunt vinden, dan heb je het toch echt helemaal mis. Want er is nog meer!  ;o)

Zo hebben we dacht ik vorig jaar (of alweer het jaar daarvoor, het gaat zó snel!) een paar zaailingen uit het gemeentepark gered. Jonge plantjes van (zover ik weet) de 'gewone esdoorn' stonden met tientallen, misschien wel honderden verspreid onder de grote moederboom. Klaar om samen met de 'veel te hoge' grassprieten te worden weggemaaid. Nou.. niet als ik met kinders langs loop hoor!  ;o)

Esdoorn

Een paar plantjes werden voorzichtig uit de grond getrokken en meegenomen naar huis. Eerst even binnenshuis in wat water bij laten komen om niet veel later met de wortel in een pot grond weer buiten te zetten. En tja.. wat er dán gebeurt..

Oudste wilde naast al die gratis stekjes ook wel eens een eigen plantje kopen en slaagde bij Vreeken's zaden in Dordrecht voor een 'cola-plant'. Ja echt hoor! Ze bestaan  ;o)  Wrijf er maar over en je waant je met een heus glas cola in je hand. Zo leuk!

Cola-plant

En om nog een beetje door te gaan, staan er tussen al het eerder genoemde groen ook nog wat kruiden en bloemen door. Rozemarijn bijvoorbeeld en kamille. Een gekregen laurier en salie. Thijm en munt zijn vorig jaar niet zo'n succes gebleken, die hebben we hier dit jaar niet, maar wie weet doen ze het straks in de tuin wel gewoon goed. Dit jaar heb ik wel voor het eerste een dahlia gezaaid. Wat ben ik benieuwd!

Rozemarijn

Dahlia

Eens even denken.. volgens mij heb ik dan nu alles wel gehad.. Oh nee! Weet je welk gratis groen we óók nog hebben staan? Een kastanje!  :o)  Ja echt hoor, je zou het toch haast niet meer geloven? Maar het is toch écht waar. Een hele gewone op straat gevonden kastanje geeft ons inmiddels ook al wat aardig groen. Vind je het niet geweldig?! Hier geniet ik nou van  *Ü*

Kastanje

Maar nu is het wel een beetje vol geworden hoor. Met ook nog een klein tuinbankje is de bewegingsruimte niet al te veel. Maar we kunnen buiten zitten! En ondanks de drukke doorgaande weg onder onze voeten kunnen we dat toch lekker in een heerlijk groene omgeving  ;o)

10 opmerkingen:

 1. Heerlijk he al dat groen. Zo zaai ik de zaden die ik uit mijn voedsel haal. Ik heb 4 grote pompoen planten staan van de flessenpompoen die ik heb gegeten. Tomaten planten van de tomaten die ik at en staan er 3 peperplantjes . Ik heb lavendelstaan van een stuk van mijn zusje. En heel veel pluksla van een zakje van 19 cent van de lidl. Het hoeft allemaal niet zo veel geld te kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo heb ik in het verleden inderdaad ook al eerder één en ander op weten te kweken. Zo leuk en bevredigend!

   Verwijderen
 2. Wanneer ga je eigenlijk verhuizen? Als het dan nog tijd is om te zaaien en je meteen een mini tuintje kan omspitten, wil ik je wel een collectie zaden sturen. Van alles wat. Maar misschien heb je het in het begin nog te druk voor een moestuin ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Clarien!
   Ik heb nog geen zicht op hoe de grond en dergelijke is, maar als het me stiekem tussen het klussen door al lukt een stukje vrij te krijgen.. Ik hou me aanbevolen!

   Verwijderen
 3. Wat heerlijk allemaal. Oppassen met munt in je tuin want als hij aanslaat dan slaat hij ook aan. Een echte woekeraar is het. Fijn weekend.
  Groetjes Saskia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die tip heb ik inderdaad al meer gekregen, waardoor ik de munt nooit in de volle grond zou zetten. Fijn dat je het ook even met me wilde delen!

   Verwijderen
 4. Jij hebt echt groene vingers hoor!,....leuk!...fijn weekend liefs Ria 💜

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Groene vingers is niet iedereen gegunt. Vind zo mooi dat jij zelfs op een balkon een groene oase kan creëren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zeg...
  Je nog-meer-groen-vervolg :-)
  Wat is die Cola-plant toch geweldig hè...
  En het is waar, die ruikt ECHT naar Cola :-)

  Liefs uit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen