{ VOL VERTROUWEN }

Ken je dat gevoel? Na een lange, vermoeide dag nog even een fikse tik na krijgen en dan niets liever willen dan dat het even herfst is..

Zo'n moment had ik net; willen dat het herfst is. Sinds lange tijd de kachel weer aan kunnen zetten, een goed getrokken kruidenthee drinken die nét wat lekkerder smaakt dan in de zomer en met mijn allerlekkerste lievelingssokken mijn benen opgetrokken op de bank om onder een warme deken weg te dromen in mijn favoriete boek. Maar het is lente.


Ach.. ik weet niet wat het is, ik heb gewoon een zwak voor herfstige dagen. Altijd al gehad trouwens. Maar nu zo af en toe, met al dat gedoe van wederom rechtszaken en gebakkelei over het hoofd van een kind.. Het zal vast aan mij liggen, maar begrijpen doe ik het niet. Niet lang geleden samen een liefdevolle, respectvolle en alles omvattende liefdesrelatie mogen beleven, zielsverwanten voelen, om nu maar net te doen of alles nooit heeft bestaan. Echte liefde houdt nooit over. Of toch? Ik werd zwanger, hormonen gierden als wilde idioten van links naar rechts door mijn lijf, maar dat te zeggen is klinkklare kolder, zo is mij verteld..

Hoe ik hier alles op kom is eigenlijk heel simpel. Met het opruimen, beetpakken en uitzoeken voor een verhuizing kom je meestal veel meer tegen dan je lief is. Liefdesbrieven vanuit de tijd dat je grote liefde in het buitenland studeerde bijvoorbeeld, een pasfoto met die altijd mooie glimlach waar ik nog steeds zo van smelt.. Of een kleine love-note, weggestopt in een mijn agenda.. Het zijn de pijnscheutjes in mijn hart, de bevochtigers van mijn ogen.. Ware liefde van één kant..


Net als met de scheiding van mijn man laat ik de emoties toe, als ik alleen ben, met de kinderen uit huis of in diepe slaap. Opkroppen heeft geen zin, daar verziek in alleen mijn lijf maar mee. Zo'n verlies als nu moet gewoon een plek gaan krijgen, zal mettertijd ook vast verdwijnen, maar eerst moet ik er nog even doorheen. En niets is dan mooier om te zien dat zo'n simpele timing van kunnen verhuizen me op weg helpt het verleden te accepteren.

Straks zit ik in mijn nieuwe huis, mag ik schoffelen tussen mijn plantjes, zaai ik op mijn knieën winterse kost en kijk met nieuwe hoop de toekomst van mij en mijn kinderen tegemoet. Vol goede hoop, wetende dat alles zo zijn bedoeling heeft. Het duurt misschien even, maar het komt goed..

11 opmerkingen:

 1. De herfst... Het seizoen waar ook ik altijd naar uitkijk (het schijnt heel 'hygge' te zijn en we lijken daarin dan ook meer op de Denen dan de Nederlanders, die over het algemeen de zomer meer waarderen). De guurheid aan het begin van de week, heerlijk! Wat je zegt: heerlijk opkrullen en de thee die net wat beter smaakt (en die ik met net iets meer plezier drink) dan in de warmere periode van het jaar. Kon het het hele jaar maar herfstig zijn! ^^

  Jou gevoel van geborgenheid zoeken in iets dergelijks, wanneer veel even tegen lijkt te zitten, herken ik. Misschien helpt de gedachte daaraan alleen al om alles door te komen? En natuurlijk je mooie vooruitzicht van een mooi, nieuw huisje. Het klinkt heerlijk hoe je het omschrijft. Droom nog even, want straks is het werkelijkheid! En het is je van harte gegund ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Such a lovely sampler, looking forward to seeing more.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Amalia. It's an oldy from 'Down to Earth' by Rhonda Hetzel, but still a very lovely pattern to work with!

   Verwijderen
 3. Ja, je weet op het moment zelf meestal niet waar het goed voor is, maar alles heeft zo zijn bedoeling inderdaad. En soms zie je achteraf ook wat die bedoeling moet zijn geweest.
  Neemt niet weg, dat de periode zelf heel verdrietig en frustrerend is, heel veel sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Jacqueline. Ook voor die fijne woorden op mijn oude weblog x

   Verwijderen
 4. Hallo Monique,

  Al een hele poos lees ik je blog en volg ik je.
  Ik wil je zeggen dat ik veel respect voor je heb zoals jij in het leven staat.
  Straks de verhuizing,samen met je kinderen.Je doet het toch maar.


  Nu zie ik dat je weer een mooi borduurstuk hebt opgenomen.
  Mijn vraag aan jou is,misschien heel brutaal,maar heb je daar misschien ookeen patroon van?
  Ik zie het ook bij de blog van Down Under Rhonda Hetzel.
  Ik zie bij jou geen email-adres,anders had ik je gemaild.
  Als je dit niet wilt,geen probleem.
  veel sterkte en succes met de tijd die je tegemoet gaat.  Ik wens je een goede zondag,

  vriendelijke groet Ettie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Ettie, dank je wel voor je reactie met deze lieve woorden. Het hier getoonde patroon heb ik ruim tien jaar geleden via de website van Rhonda Hetzel gedownload. Je kunt het patroon nog terug vinden op haar site: https://down---to---earth.blogspot.nl/2007/07/stitcheries.html Ik wens je er veel plezier van! Het is werkelijk een leuk werkje om te doen.

   Mijn mailadres staat trouwens links vermeld onder 'copyright' ;o)

   Jij ook een mooie zondag toegewenst!

   Verwijderen
 5. De herfstdagen zijn heerlijk, wanneer de warme zomer dagen aanbreken hoor je mij puffen en zuchten ;) Het blijft ook nog een prachtig handwerkje wat je daar hebt, en al dat uitzoeken van spullen... Dat mogen wij ook gaan doen en ik kijk er eigenlijk een beetje tegen op *bloos*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komt vast goed! Gewoon rustig aan, je weet.. adem in en adem uit, niet te veel in één keer ;o)

   Verwijderen
 6. Dank voor het delen van dit verdrietige stukje uit je leven.
  Wat moet het pijnlijk zijn als je je vertrouwen weer had opgekrikt en een stapje waagde richting de toekomst met een geliefde samen.
  Als een schitterende bel met vele kleuren geblazen uit de bellenblaas van je lieve kinderen;
  Pats boem, kapot...

  Maar weet dat de Heer een hoopvolle toekomst voor jou heeft weggelegd!
  En dat betekend voor nu een stapje richting een nieuwe woonstek :-)
  Alle geluk en alle zegen toegewenst...

  Liefs uit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen