{ 'VAKANTIE' }

Wat een geweldige opbeurende berichten hebben jullie op mijn laatste bericht gegeven! Dank jullie wel *Ü*  Ik denk dat er inderdaad niet veel anders op zit dan zo veel als mogelijk zonder plastic aan te kopen en om dan - om alleen die reden - de bio dan maar achterwege te laten. En me natuurlijk nog meer te verdiepen in de übergroene eetbare tuin  ;o)


Nu heb ik daar al lange tijd een heel mooi boek over in huis liggen. Eerst las ik het alleen om er bij weg te dromen, maar sinds vorige week lees ik het veel gerichter. Al is het aan de ene kant wel jammer dat we al zo ver in het seizoen zitten, aan de andere kant kan ik nu volop genieten van het voorbereidende werk. Als ik daar de kans voor krijg tenminste, want om heel eerlijk te zijn heeft deze moeder geen enkel moment vakantie..

Niet om zielig te doen hoor! Absoluut niet, maar hoewel de oudste twee vrijdag voor de helft van de zomervakantie met hun vader mee op stap zijn genomen, blijft de jongste de hele vakantie (en alle andere dagen van het jaar) gewoon thuis, bij mij. En ondanks dat het een heel erg lekker manneke en überzoet ventje is; mijn dagelijkse activiteiten kan ik niet zomaar staken en de zorg en verantwoording voor hem wordt er in een vakantie niet ineens minder om. Zet daarnaast wederom een rechtszaak (ja, ik kan er nu écht een boek over gaan schrijven) en mijn vakantie gaat in alle rook op..


Tóch probeer ik de moed er in te houden. In de uren dat jongste zijn middagslaap houd werk ik zo veel als het kan achterstallig werk weg (wassen, strijken, poetsen, klussen, dozen uitpakken, kasten inruimen, de tuin) en als ik in de avond nog een heel klein beetje puf over heb, maak ik mezelf een grote mok thee en kruip helemaal achter in mijn tuin op mijn oude verweerde schommelstoel. Zo in het avondzonnetje lees of brei ik nog heel even rustig en in stilte genietend een half uurtje weg.

Nee, vakantie is leuk en ik ben er echt enórm hard aan toe, maar ik zal het moeten hebben van de luttele momentjes tussendoor. Desalniettemin wens ik jullie vanaf hier allemaal een paar hele mooie en fijne vakantieweken toe. Geniet met en van de mensen om je heen, maak mooie nieuwe herinneringen en wees dankbaar voor de mooie momenten die je samen mee mag maken. Ik hoop jullie straks allemaal weer veilig terug te zien! :o)

9 opmerkingen:

 1. Ik wens jou ook een heerlijke vakantietijd, in ieder geval een aantal weken zonder steeds oo de klok te hoeven kijken. En ik wens je ook een heerlijke voorbereiding van je eetbare tuin.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wens jou ook een hele fijne vakantie toe. Geniet van alle momentjes en ga dan ook eens lekker in je schommelstoel zitten met een mok thee en daarna weer wat doen als je kleine ukkepuk slaapt. En misschien is een boek erover schrijven wel heel helend voor je? Liefs Mina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie ook een fijne vakantie gewenst! Even wat minder op de klok te hoeven kijken, en soms zo maar van die geniet momentjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn ervaring is dat het als moeder lastig om vakantie te hebben: het huishouden draait immers gewoon door. Ik maak me zelf er soms iets makkelijker vanaf, en dat is dan mijn vakantie ; )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. enne als je ervan houdt, moet je even je best doen dan kun je die bbc filmpjes van haar moesttuinavondturen ook nog bekijken, zuperleuk:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moeders hebben eigenlijk geen vakantie...nooit....ook niet als er wel een partner aanwezig is. En zeker als je nog kleintjes hebt tot een jaar of 5/6 ... dan mag je aandacht geen minuut verslappen. Na 15 jaar dag in dag uit opletten en (goedkope) uitjes verzinnen ...snachts ook nog klaar te staan...is voor mij met de jongste nu net 7 de tijd aangebroken dat ze meer zichzelf leren verzorgen en vermaken. Komt er nu wel bij dat de oudste (15) Savonds later thuis wil komen dan wij willen...met weer halfgebroken nachten als gevolg😊...

  En zijn ze straks het huis uit...heb je dan ook weer nieuwe zorgen.

  Zorg goed voor je zelf ... maak t je zelf iets makkelijker...dat is al heel wat voor een moeder.
  En als t kan...drop de kleinste even bij tante of oma...gewoon voor een paar uurtjes.

  😘😘😘

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ondanks alles toch een fijne vakantie tijd. Geniet van je nieuwe huis en tuin. Voor het mooie weer hoef je niet weg, dat is mooi meegenomen. Dan is 's avonds een uurtje in de tuin heerlijk.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag dame!
  heb de voorbije mnd-en een PC-leespauze genomen..lukt het een beetje met jou en je kanjers?alvast een dikke knuffel en veel liefs ! vanwege Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen