{ JIJ OOK? }

Ze hangen er écht hoor! Héle straten vol. Grote vlaggen aan de huizen waar kinderen vanmorgen weer naar school zijn gegaan. Wat een feest!  ;o)

Gekheid natuurlijk, maar lekker is het wel. Als vanouds weer met de wekker op, puntsgewijs alle acties afwerken en heerlijk op tijd de fiets op. Vanmorgen wel met flink dreigende grijze wolken boven ons, maar och.. die glimlach op het gezicht van mijn dochter maakte alles goed: ze heeft er weer zin in! Wat wil je ook: 'Groep 4 mama! Ik ben nu de middenbouw hé?! Niet meer de onderste!' En oh wat ziet ze haar vriendinnen graag terug! Om maar niet te vergeten haar 'verkering'  ;o)  Vakantie hebben is leuk, maar je vriendinnen weer zien en nieuwe dingen mogen leren..


Terug thuis ruim ik mijn boodschappen weg en besluit een boterkoek te gaan bakken. Oudste heeft zich inmiddels over het kaften van zijn schoolboeken gebogen en ook jongste is zoet aan het spelen. Met altijd de nodige ingrediënten in huis kan ik zo aan de slag. Even een zeer bewust moment van ontspanning nemend weeg ik boter, bloem en suiker af en begin met kneden. Mijn gedachten gaan de vrije loop. Sjonge.. wat ben ik hier aan toe. Kan ik de dag van morgen voor één keer over laten gaan?

Deze week zal ik mijn draai nog niet kunnen pakken, die schuif ik door naar die week er op. Maar dat ik uit kijk naar weer het oude vertrouwde ritme is wel zeker. School, boodschappen, wassen en schoonmaken, heerlijk als het allemaal weer is gedaan.

Eerst maar even de dag van vandaag. De koek gaat in de oven, de ketel op het vuur. Het theelicht staat al aan als ik boven me naar twee mokken reik. Vandaag is hij nog thuis, mag ik nog even voor hem zorgen. Morgen gaat ook hij weer aan de bak. Mijn allerliefste brugpieper..

Ritme. Draai. Een voorspelbare dag. Ik ben er weer aan toe. Jij ook?

5 opmerkingen:

 1. Grappig hoe verschillend mensen zijn... Ik houd van vakantie, geen tijdsdruk, lekker iets doen wanneer je daar zin in hebt of niet als je geen zin hebt. Ik vind dat vaste stramien van wekker en schooltijden vreselijk....����

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van mij mag het nog wel langer duren hoor. Gewoon even lekker niets. Jongste zoon heeft erook nog geen zin in. Nou eigenlijk wel om in zijn nieuwe klas te zijn, maar hij heeft er geen zin in dat de vakantie over is��. Ons Marietje kijkt er vreselijk naar uit. Maar ja die heeft al 3 maanden vakantie... .
  Regelmaat is wel lekker, dat is wel waar.... Nog 6 dagen vrij hier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk is het om een poosje niet op de klok te hoeven letten en zo...
  Maar dan is het nog heerlijker om weer de 'gewone' routine van de regelmaat te mogen hebben.
  Ik vaar er wel bij. Absoluut.
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kikker ook altijd helemaal op als het gewone leven zijn gang weer neemt. Ik houd van de rust en regelmaat.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben zeker toe aan ritme, vind dat het fijnste wat er is het simpele van alledag. Maar helaas het blijft nog even ver te zoeken hier met een verhuizing ;)

  BeantwoordenVerwijderen