{ ALS HANDEN WEER GAAN JEUKEN }

Of het nu kwam door het perfecte weertype, het orgelconcert wat ik vanwege de jaarlijkse orgeldag in ons dorp bezocht of mijn hormonen die net even in de juiste stand stonden weet ik niet, maar mijn eerste naaiproject sinds een wel heel erg lange tijd is ook weer een feit  ;o)


Echt, ik weet niet waarom, maar toen ik jongste voor de nacht op bed had liggen kwam het in me op dat ik best wel eens wat nieuw speelgoed voor hem kon maken. Juist van de week had ik vanwege voorbereiding voor een ander klein project een lap stof in handen gehad waar nog een klein aantal centimeters van over bleven. Samen met een restzak rijst (omdat we geen van allen gek van zilvervlies zijn) zou dit toch in een handomdraai tot iets leuks om te toveren moeten zijn.


De lock- en naaimachine gingen mee naar beneden, de schaar ging door de stof en binnen een mum van tijd had ik van de reststof zes behoorlijk gelijke zakjes gelockt en genaaid. Rijst er in, nog weer even onder de naaimachine door om het zakje te dichten en voilà!


Zo even op de zaterdagavond een uurtje voor mezelf genomen. Even weg van de stapels weg te werken facturen, formulieren, aanvragen en verweerschriften. Gewoon even mijn hoofd op standje ontspanning; morgen gaan we weer door. En als je dan de volgende morgen ziet hoe je maaksels met een grote glimlach en vrolijke lachsalvo's worden omarmt.. Daar doe je het toch voor? Dit maakt mijn moederhart zó blij..Het 'kostte' me een uurtje, maar leverde daarna zo veel meer op! Nu rest me voor de komende dagen opnieuw een hoop afspraken en van deadlines voorzien papierwerk weg te werken, maar het eind is in zicht. Nog een maand of twee schat ik zo. Zou mooi op tijd zijn voor de feestdagen..

Kan jij je nog herinneren hoe je vroeger (op school) met de met rijst of zand gevulde zakken speelde?

14 opmerkingen:

 1. Van vroeger kan ik het me niet echt herinneren....maar afgelopen week lagern er opeens "bollies" van de ah in mijn huis...die lijken er wel wat op maar dan in het klein.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dat mooi gemaakt,
  zo snoezig die kleine zakjes :-)
  Het stofje is ook geweldig,
  heerlijk landelijk.

  En de lach van je kind,
  is onbetaalbaar!

  Ik speelde altijd winkeltje met gevulde zakjes :-)

  Liefs vanuit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jazeker. Mijn kinderen gebruikten de zakjes (van verschillende stofjes, 12 stuks) bij allerlei spelletjes. Vanaf een afstandje in een emmertje gooien, kegels om te werpen, “rotsen” op de spoorbaan, cirkel mee maken, als ballast in de vrachtwagens, matrasje voor popje etc.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja écht hé? Als ik toch zie hoe ze hier nu alle drie(!) met die zakjes in de weer zijn! Zelfs die brugpieper lijkt er niet vanaf te kunnen blijven ;o)

   Verwijderen
 4. Ik heb een poosje je blog niet gelezen, nu alles achter elkaar. Wat een ellende weer en wat doe je het goed. Ik hoop dat er uiteindelijk goed bericht komt, hou vol meid en blijf in jezelf geloven. Wanneer je hulp nodig hen stuur mij vooral een prive berichtje. Dikke knuffel Saskia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat schattig zeg!...ik heb er nooit mee gespeeld hoor ...maar ben ook stukje ouder denk ik.....hihihihi..liefs fijne week 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk stofje ook! Ik had het toevallig vorige week nog over zulke zakjes, en dan werden ze samen (meestal bij ons op school) gebruikt met die grote houten blokken. Herken jij dat ook van vroeger? Echt hé...als ik daar aan terug denk dan heb je toch geen duur speelgoed nodig :-) Wat zullen je kinderen er blij mee zijn!

  Enne... ik las je vorige blogjes... van mij krijg je even een hele dikke digitale knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk en zo simpel. En ja wij hadden ze ook op school. Succes met al die papieren...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op de kleuterschool... allemaal in ons ondergoed... (waaaah)... en dan met zo'n zakje op je hoofd in een cirkel lopel... of op je voet en dan hinkelen... maar... dat zakje mocht er niet afvallen... :)...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je bij vrije school pittezak kijkt zijn de mogelijkheden eindeloos.
  Zelf denk ik aan de Ot en Sien dag op de basisschool van onze kinderen .
  Waar de juffen ( verkleed als Sien, in lange rokken), met de pittenzak op hun hoofd ( die ik zelf gemaakt had ), door de school rende.
  Wie het eerste was, en de pittenzak nog op het hoofd had, was de winnaar.
  Groot succes bij de kinderen, die daarna zelf mochten rennen.

  Houd vol, na alle gedoe , komt het toch echt ooit weer goed!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O , weer zo'n leuk idee ! Ik ga ze gelijk namaken.
  Ik bedenk me tegelijk dat ik je nog foto's zou sturen van de lappendekens die ik heb gemaakt .
  Dat probeer ik via een mailtje , want op deze manier lukt dat niet .
  Groetjes,
  Clazien.

  BeantwoordenVerwijderen