{ BLAUWE GOUDSBLOEM }

Wat een heerlijke druilerige zondag hebben we toch gehad.. Niets anders dan regen met daarbij een hele lege agenda. Genieten! Kaarsen aan, etherische olie op de brander en een grote pot geurende thee binnen handbereik. Samen met mijn jongste torenhoog de blokken bouwen en gieren van het lachen als ze om worden geduwd. Zo fijn! Daar knap ik dan echt even van op  *Ü*


Onder zijn middagslaap liet in alle moetjes voor wat ze waren en pakte er sinds lange tijd mijn breiwerk weer eens bij. Al geruime tijd terug liet ik jullie mijn laatste wolgeluk zien; een paar mooie bollen blauw katoen van Navia voor de Marigold Cardigan uit Making #1. Op Instagram liet ik daar al eens proeflapje van zien, maar hier was ik er verder nog niet over begonnen. Hoog tijd dus!


Het begon met het in huis krijgen van het magazine Making. Issue #1 was al van een tijdje terug en bleek niet meer zo makkelijk te verkrijgen. Dankzij mijn lieve oplettende vriendin heb ik het magazine nu toch in huis en kan ik er wanneer ik maar wil doorheen bladeren en stilletjes wat zwijmelen. Zo veel moois en ook zo mooi gefotografeerd.. In eerste instantie was ik door de vele foto's op Instagram al smoorverliefd geworden op de Branches & Buds Pullover (de reden waarom ik graag issue #1 in huis wilde hebben), maar toen ik eenmaal de Marigold Cardigan zag.. Een licht en luchtig vestje met over de ruggengraat een bijzonder stuk opengewerkt kant. Met in mijn achterhoofd mijn opgedane kennis bij de Rita Socks, durfde ik de uitdaging aan. Niet te groot project en een niet al te moeilijk kantwerkpatroon. Op zoek naar wol! En zoals ik jullie dus al verteld heb was dat dankzij de über gastvrije vriendelijkheid van Saskia geen enkel probleem. Snel door naar die tweede noodzakelijk stap: de proeflap.


Meten, tellen, berekenen, knoop doorhakken en gaan. Een maat te groot, maar door een kleinere naald denk ik straks wel passend. Hóóp ik trouwens ook, anders heb ik er een hoop tijd ingestoken zonder enig resultaat  *Ü*

Met enig oponthoud is het me inmiddels gelukt een aardig stukje op weg te gaan en moet ik eerlijk bekennen dat het een leuk project is. Niet altijd even makkelijk om er bij te pakken, maar zo op een druilerige zondagmiddag als er niets, maar dan ook niets me van het telwerk weg kan houden..


Voorlopig heb ik nog een lange weg te gaan, maar het begin is er. En het begin smaakt ook zeker nog naar meer. Laat ik hopen dat er voorlopig nog veel van die heerlijk druilerige weekenden aan mogen komen; wie weet kan ik dan het vest deze herfst ook nog eens dragen..  ;o)

9 opmerkingen:

 1. Reactie weg.....hele fijne week...liefs Ria 🧡🍂🍁🌻🌾🍄

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk dat je kan breien, met een kleintje over de vloer. Ik herinner me toen mijn kinderen klein waren dat ik geen breinaald te zien kreeg. Er was altijd wat anders. Tot uiteindelijk de volgende oplossing gevonden: gedurende het thee-uurtje, uit school, als ze met hun verhalen en met thee en koekjes rond de tafel zaten, dan breide ik. Eén uurtje. Het kwam nooit verder dan vaatdoekjes, maar het was toch breien!

  Ik ben heel benieuwd naar je vest!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo piepen ze er bij mij ook tussendoor hoor. Maar zoals het gezegde luidt: elke dag een draadje is een hemdsmouw in het jaar. Volgend jaar hebben we toch ook vast weer een herfst ;o)

   Verwijderen
 3. Wat een mooie vest ik snap dat je die graag wilt maken, en breien is op zo'n druilerige dag gewoon het fijnste om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het ook een heerlijke zondag. het was echt zo'n dag om heerlijk thuis te blijven en binnen te zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond het een heerlijke dag (na een afschuwelijke nacht vol dronken en vernielende hangjeugd door de straten-alweer)...uitgeslapen...daarna de hele dag heel rustig aan het rommelen gegaan...ongemerkt veel achterstallige rommel opgeruimd....gevonden wat ik al weken kwijt was ... zo'n soort dag dus (maar helaas geen steek gehaakt) wel heerlijk sinds lange tijd een film gekeken op netflix.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kom niet verder dan recht toe recht aan, dus ik vind dit echt super knap als je dit kunt. Ik denk dat ik het geduld er niet voor heb..hihi. Het is wel een prachtig patroon. En je wolletje vind ik ook erg mooi! Succes en ik hoop voor je dat er snel weer zo`n zondag aankomt :-)

  Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi, je bent al een fijn stukje gevorderd! Ik vind de kleur diep-blauw heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen