{ KRINGLOOPGELUK }

Het blijft voor ons gewoon nog steeds keihard nodig: een bezoek aan de kringloopwinkel. We hebben het geluk dat er zeker een stuk of vier van dergelijke winkels in ons dorp gevestigd zijn, waarvan er één toch wel mijn voorkeur heeft. Ik ga er dan ook graag langs voor een bezoek.

Voor nog geen € 5,00 mijn meisje heerlijk verwend ♥

Afgelopen zaterdag had ik weer even dusdanig mijn handen vrij dat ik er heen kon fietsen. De twee oudsten hadden een klein beetje van hun eigen zakgeld meegenomen en ikzelf ging met de missie een plaspotje voor jongste te scoren. Mocht ik daarbij ook nog wat leuks voor mezelf zien, dan had ik daar wat extra geld voor bij me. En ik slaagde, in alles. Zelfs de kinderen wisten een paar leuke dingen voor zichzelf (én jongste!) mee te nemen. Zó leuk!

Het potje was vrij snel gescoord en ook nog eens in een mooi, mannelijk en interieur-passend kleurtje (wat boeit mij dat kapotje randje..). Voor slechts een eurootje..


Terwijl de kinderen zelf wat rond snuffelden nam ik de trap naar boven, naar onder andere de kleding- en decoratieafdeling. Mijn missie: een leuk 'nieuw' jurkje of rokje met misschien een kort jasje of er iets (passend) bij. Nou.. laat nu ook dat..  *Ü*

Nog geen euro voor de twee decoratiestukken samen, maar zo passend in ons nieuwe huis!

Een jeansrok (€ 2,95), fleurige sjaal (€ 1,00) en zomers blauw/wit jurkje (€ 2,95) met bijpassend blauw jasje (€ 3,95). Geloof me.. in een reguliere winkel red ik het daar niet voor. Nog een zomers hoedje voor mezelf, fleurig sprei voor mijn meisje, stapeltje Terdege's voor druilerige dagen en tot slot nog wat kleins als decoratie voor in huis.

Bezoek jij (nog) wel eens een kringloopwinkel? Of heb je het er zoals ze zeggen 'echt niet zo op'. Is het een 'moetje' of kom je er gewoon voor de lol? Voor mij blijven dit - ondanks de noodzaak - echt de grote kleine geluksmomentjes!

9 opmerkingen:

 1. Bijna wekelijks struin ik door een kringloopwinkel.
  Meestal om de week ( omdat ik steeds acht dagen achter elkaar werk).
  Allen of met mijn dochter.
  Heel soms met een vriendin.
  Ik vind er :
  Boeken
  Tijdschriften
  Kleding
  Keukenspulletjes
  En geniet er altijd enorm van!
  Naar de stad? Nee hoor, geef mij maar een kringloop bezoekje, daar geniet ik pas van!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kom er bijna wekelijks, niet om altijd wat te kopen hoor. Het is een soort van verslaving *bloos*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben een zeer frequent bezoekster van kringloopwinkels al zeker 20 jaar. Mijn kleding bestaat voor 90% uit kringloop, Ook MP is goed voor 90% vaan huisinrichting.
  Soms heb je wat geduld nodig maar uiteindelijk vindt je vrijwel alles er.
  Ook voor mijn dochter en zus pluk ik wel eens wat uit de rekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het er heerlijk...zeker als ik niks zoek en toch iets vind wat ik nodig heb. En eerlijk gezegd is nieuw kopen niet altijd mogelijk qua budget...zeker meubels niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kringloopwinkels, ook ik ben er gek op. Helaas zit er maar één hier in het dorp en die vind ik ook nog eens rommelig. We hebben ook MijnTafel, waar mensen een stelling kunnen huren om hun spul te verkopen. Helaas mogen mensen daarvoor ook zelf de prijzen bepalen en soms ben ik verbaasd wat mensen voor iets durven te vragen! Daarbij vind ik ook die rommelig en is er weinig wisseling in de tafels. Mijn favoriete winkel is van Dorcas en zit een dorp verderop - mooie kasten met daarin boeken, cd's, kleding en huisraad. Heerlijk overzichtelijk. Afgelopen zaterdag ben ik daar nog geweest voor een snel bezoek (wat wil zeggen dat ik de meubels heb overgeslagen) en een cd van Dan Gibson's Solitudes gevonden (50 cent) en het bovenste nummer van jouw op de foto staande Terdeges ;o) Ook 50 cent. Daarin staat een artikel dat ik graag wilde lezen, over een vrouw die haar mennonietenbestaan achter heeft gelaten. Ik was ongelooflijk blij dat ik dat zag liggen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh heerlijk he die kringloopwinkels! Ik kom er ook graag! Ik neus er graag tussen de kleding en de dvd's. (aangezien wij geen tv aansluiting of netflix hebben, we zijn nog wat ouderwetsch ;-)
  En ik kijk ook altijd even bij het speelgoed, ja, ook als ik geen kinderen bij me heb ;-) voor m'n werk als gastouder is iets nieuws voor een klein prijsje ook leuk!

  Leuke dingen heb je gescoord. Die plaid voor je dochter gaat vast veel gebruikt worden de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O ja, heel vaak. Voor de lol, maar ook vaak dat ik denk ik kan dit of dat net zo goed bij de kringloop halen en er dan ipv bijvoorbeeld 15,00, nu 5,00 voor te betalen. Heerlijk vind ik t .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh ja, heerlijk! En jij hebt leuke dingen gescoord zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ook een kringloopfan: net als franca voor dezelfde dingen. Leuke dingen heb je!

  BeantwoordenVerwijderen