{ NIET ALTIJD JUWEELTJES }

Dat je niet altijd slaagt voor waar je naar op zoek bent kan soms een nadeel van de kringloopwinkel zijn. Aan de andere kant: als het niet direct voor het grijpen ligt kan het ook voor komen dat je het item uiteindelijk niet eens meer aan wilt kopen. Het heeft dus voor- en nadelen, dat tweedehands winkelen.


Afgelopen zaterdag ging ik opnieuw naar 'mijn' kringloopwinkel. Dit keer met het idee twee hoognodige buitenlampen, wat kussenslopen en een paar leuke Sint-cadeautjes te vinden. Wát zeg ik? Jawel.. Sint-cadeautjes. Die beste man is immers over zo'n 58 dagen weer eens jarig, dus met dat én de financiën én het milieu in het achterhoofd op zoek naar wat cadeautjes. Maar het aanbod viel tegen. Er lag uiteraard genoeg speelgoed voor (zeer) weinig geld, maar alles gemaakt van (goedkoop) plastic. En hoe krap mijn budget ook is, dat weiger ik ten stelligste. Nog geen decembercadeautjes dus. Helaas was er ook geen buitenlamp te vinden, dan nog maar een kijkje op de kledingafdeling. Laat ik daar nu weer heerlijk te hebben gescoord!
Voor de komende feestdagen een mooi zwart kanten jurkje (€ 3,95). Daarnaast een keurige blouse (€ 2,95) met twee bijpassende vesten (€ 2,95 en € 3,50), kort donkerblauw ribfluweel rokje (€ 3,95) en een dit-kan-altijd sjaal (€ 1,25) voor komende frisse seizoenen. Wist je trouwens dat het warm houden van je nek (dragen van een sjaal of col) bijzonder goed is voor je lever? De lever is namelijk erg gevoelig voor tocht. In de nek, aan de onderrand van het achterhoofdbot, zitten twee punten die de 'vijver van de wind' worden genoemd. Hier kunnen tocht en wind gemakkelijk je lichaam binnen dringen. Op de dag een sjaal dragen is dus niet alleen lekker comfy, maar ook nog eens goed voor het gezond houden van je lijf.


Maar goed. Hoewel ik voor mijn gevoel weer perfect geslaagd ben in het goedkoop samenstellen van een 'nieuwe' garderobe en ook mijn beddengoed wat aangevuld is, zal ik nog steeds op zoek moeten naar wat cadeautjes voor in de laatste maand. Van de week maak ik dan maar een moment vrij om Marktplaats af te struinen. Waarmee zal dit jaar de zak gevuld gaan worden? Absoluut geen financieel fortuin, maar zeker een paar onbetaalbare herinneringen  ;o)

5 opmerkingen:

 1. Jij bent goed geslaagd zeg ....mooi allemaal ...hele fijne week liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn mooie kledingstukken! Ik woon in Amersfoort, maar heb het idee dat de prijzen zeker het dubbele zijn van wat jij aangeeft en de kwaliteit soms toch ook iets minder.... Maar blijft goedkoper dan nieuw in de winkel! Geniet van je nieuwe garderobe :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je moet het bij de kringloop inderdaad net treffen. Behalve marktplaats schijnen Facebookgroepen ook heel goed te werken. En wist je dat er ook een marktplaats is op Facebook?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. That's an awesome thrift haul...
  ~Have a lovely day!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kleedjes en hopelijk kun je snel genoeg wat mooie cadeautjes vinden voor met sinterklaas.

  BeantwoordenVerwijderen