{ OP HET NIPPERTJE }

Pff.. dat was me van de week toch op het nippertje! Met een volle dag fikse en langdurige regen werd me de uitdaging de kachel niet aan te zetten echt wel even moeilijk gemaakt. Maar we hebben het overleefd! En misschien wel omdat er die dag nóg een 'op het nippertje' was..

Vaak haal ik ze niet in huis, maar om de kinderen eens een keer extra te kunnen verwennen had ik een blikje zelf te maken croissantjes mee genomen. Na een fiks aantal weken vermoeiende 'moetjes' werd het blikje echter helemaal vergeten en bleef het onaangeroerd in de koelkast staan. Tot ik me van de week bedacht dat er eens naar de houdbaarheidsdatum gekeken moest worden. Was ik me daar toch net op tijd! Nog één dag te gaan. Maar ja.. die dag kwam er eigenlijk geen gelegenheid meer om met z'n allen een croissantjes te eten. "Weet je wat?", dacht ik, "Ik maak er als verrassing voor de kinderen wat lekkers voor uit school van. Zó gepiept." Tenminste.. zo las ik afgelopen zomer in een tijdschrift (kan het een oude Terdege zijn geweest?). Maar hoe was dat ook al weer? Ik kon het me niet meer terug halen. Dan zelf maar aan de slag.


Het deeg rolde ik uit tot een lange lap en besmeerde het met een restje roomboter. Daarna bestrooide ik het deeg met rietsuiker en gemalen kaneel, rolde het deeg weer terug op en sneed er plakjes van. Met enige afstand gingen ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en vervolgens volgens de verpakking voor een minuut of tien de oven in.

Natte kleding, koude vingers en verwaaide haren waren snel vergeten toen uit school dit lekkers op tafel verscheen. Zomaar een doordeweekse dag, in een herfst zoals een Hollandse herfst maar kan zijn, zo'n simpele, maar zeer doeltreffende lekkernij. En dat enkel door een vergeten blikje deeg..

6 opmerkingen:

 1. Hmm wat zien ze er lekker uit zeg! Dat heb je knap gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmm, ik kan ze bijna ruiken als ik de foto zie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmmmmm...nou lekker dan heb er echt zin in nu.....hihihihi...fijn weekend liefs Ria x💕

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn de mooiste en fijnste momenten, juist als je het niet verwacht dan zo iets heerlijks thuis aantreffen. Zalig

  BeantwoordenVerwijderen