{ SINT ZONDER CENT }

Oei.. dat was niet helemaal volgens de planning. Mijn voornemen is om drie maal in de week vroeg in de ochtend een bericht te posten, maar zoals je ziet is het me vandaag niet helemaal gelukt. We hebben een uitermate fijn weekend achter de rug waardoor vanmorgen eerst de plicht tot me riep, maar zoals je ziet..  ;o)

Allereerst natuurlijk mijn grote dank voor jullie tips op mijn oproep vorige week. Die van de verrijdbare bamboe vind ik wel een goede, ware het niet dat ik zo op het eerste idee niet zo weg ben van bamboe, maar het is iets om eens in te duiken. Hedera is ook een heel erg goed idee, maar (wat ik vergeten ben te melden) die staat inmiddels al tegen mijn pergola ter afscheiding van ons zelf gecreëerde terras. Mijn hoop is trouwens dat die Hedera ons sowieso volgend jaar al wat meer privacy zal geven. Maar welke tips ik zeker uit wil diepen zijn de Toscaanse Jasmijn, Klimhortensia, Kamperfoelie en Clematis. Dank jullie wel!

En dan nog kort: hoe gaat het bij jullie met de 'verwarmings-challenge'? Wil wel lukken met dit zomerse herfstweer hé?  ;o)


En dan die Sint. Heerlijk om te kunnen zeggen dat ik er (op één cadeautje na) al helemaal klaar voor (mee) ben. Kocht ik bij de boekhandel voor iedereen een mooi (nieuw) boek, had de goedkope supermarkt voor iedereen een juiste chocoladeletter (klein formaat) en voor de kinders elk een adventskalender. Voor allemaal nog een nieuw kleinigheidje (max € 2,50) en de rest van de cadeautjes scoorde ik via Marktplaats. Vijf cadeautjes 'de man' en klaar. Educatief, creatief en verantwoord met (uiteraard) ook nog wat snoepgoed. Meer heeft een kind toch ook niet nodig?

Tol, leesplank en bellenstok € 5,00 Marktplaats

Het is alles bij elkaar zeker geen jutezak vol, maar daar gaat naar mijn mening het feest ook niet om (voor mij hoeft het über-commerciële Sinterklaasfeest al lang niet meer). Bedenk dat er naast de viering thuis ook cadeautjes komen van school, verenigingen, grootouders en een paar bonus families. Verwennerij in overvloed!

Compleet knutselpakket inclusief verf en benodigdheden (nieuw) € 1,50 Marktplaats

Rest mij alleen nog ongezien wat cadeautjes schoon te maken, in te pakken en weg te bergen. Nog 51 dagen te gaan voor 'de grote avond' en nog 33 tot aan 17 november, de dag van de intocht. Hoe ver heb jij je er dit jaar in verdiept? Ben je ook al klaar voor pakjesavond of heb je een subtiele manier gevonden het hele circus aan je voorbij te laten gaan?

Een volgende keer zal ik het ook nog eens hebben over het zetten van de schoenen. Hoe wassen we dat varkentje elk jaar weer opnieuw? Volgt binnenkort. Nu snel aan de slag met nog een heel ander Sintcadeautje. Want dat is ook nog een optie hé? Zelf maken..  ;o)

5 opmerkingen:

 1. Ik zeg goed bezig....en zo op tijd ook...fijn dat het je allemaal zo lukt...je mag trots zijn op jezelf...liefs van mij fijne geniet week...hier ook nog steeds geen verwarming geheten gaat lukken hoor...liefs 🧡💋

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je de cadeautjes binnen hebt zeg. En ze zien er hartstikke leuk uit ook nog!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Elke keer zit ik met een smile jou verhaaltjes te lezen. Zelf ben ik er nog niet mee bezig....daar komt verandering in. 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke dingetjes heb je al :-)
  Wij doen het niet al te gek hoor, al jaren niet, onze jongste zoon is ook al 1 dec jarig, das dan wel een hele berg kadootjes :-) in een week.
  Wat doen we wel? bv een verrassing met smorgens een(zelfgemaakt)pepernotenbrood enzo :-) met een briefje etc etc ...ook gewoon supergezellig en daar gaat t och ook om?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het liefst laat ik het circus aan mij voorbij gaan maar ik geloof dat de familie dit niet helemaal zo vind. Dus helaas zoizo 1x Sinterklaas bij mijn ouders. Maar hier in huis slaan wij het denk ik even over. Ze snapt het toch nog niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen