{ TOEKOMSTMUZIEK? }

Langzaamaan vullen de kledingkasten zich met gewassen en gestreken goed, maakt de linnenkast haar naam weer waar en laten de wasmanden sinds lange tijd hun lege bodem zien. Ziek-zijn in een kledingseizoenswissel is niet écht slim bekeken..


Maar we zijn weer op het goede spoor en zoals gezegd komt het ritme weer aardig terug. Gelukkig maar, want er liggen nog wat klus- en handwerkideeën op stapel. Een voordeel van dat ziek-zijn is wel; ik wordt gedwongen de hoognodige rust te nemen. En tja.. dan gebeurt er zoals jullie weten weer heel wat. Zo borrelden er opnieuw allerlei ideeën voor de tuin omhoog, begon ik te bedenken hoe ik social media in wil blijven vullen, kwamen de emoties van afgelopen jaren er eindelijk goed uit en bedacht ik me wat ik in de tweede helft van mijn leven nóg meer voor anderen wil gaan betekenen.

Eén van de ideeën kwam weken terug al naar boven tijdens het maken van een zoveelste paar sokken. Juist het breien (handwerken, klussen of tuinieren) is voor mij een goede manier van verwerking gebleken. Gratis gezondheidszorg, so to speak. In de rust van het ritme van de naalden, het zetten van steekjes of het werken in de tuin krijg ik mijn gedachten op een rij en zorg ik er voor dat ik mijn verstand niet verlies. Iets wat me door alle gekkigheid makkelijk had kunnen gebeuren!


Maar goed.. één idee was om dit jaar één van mijn meest dierbare vriendinnen te verrassen met een zelfgemaakt cadeau. Leuk idee natuurlijk, maar daar kreeg ik dan wel direct honderdduizend twijfels gratis bij  :o( Desalniettemin heb ik het idee doorgezet en ligt er nu een pakketje klaar om binnen afzienbare tijd verzonden te worden. Een eerste paar handgemaakte sokken voor een wel heel bijzondere dame.

Misschien is dit direct de poort naar mijn toekomst; een nieuw hoofdstuk in de maak. Deuren beginnen namelijk dicht te vallen, nieuwe staan soms onverwachts voor mijn neus. Heel voorzichtig durf ik ze te openen om er voetje voor voetje doorheen te gaan.

Eén van die nieuwe poorten is het maken van sokken op verzoek. Er liggen al enkele aanvragen te wachten en dan niet van mijn kinders, maar van 'vreemden' wel te verstaan. Durf ik dat ook aan?

8 opmerkingen:

 1. Heb je deze sokken echt zelf gebreid?? PRACHTIG! Ik wil er graag een paar bij je bestellen!!

  Groetjes, Joke Dijkshoorn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natuurlijk doen,je breit zo mooi en regelmatig.
  Niet twijfelen gewoon doen.
  Lieve groetjes Saskia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mocht te zover zijn: Ik wil graag een paar door jou gebreide sokken bestellen!
  lieve groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat mooi. Ik heb altijd ruzie met sokken, ze kruipen onder voet en andere ellende. Ik zou dus best bij je willen bestellen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wouw wat stoer dat je nu die stap zet, zelfgemaakte sokken voor anderen op bestelling. je Maakt ook zulke mooie sokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De sokken zijn prachtig. Ik heb een paar sokken die al jaaaaren geleden door m'n man z'n oma zijn gemaakt. Er zitten nu zoveel gaten en gestopte gaten in... dus, als je op bestelling wil gaan breien dan wil ik ook graag een paar sokken bij je bestellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jawel meid, dat durf je aan! Je onderschat mijn beoordelingsvermogen toch niet, of wel soms;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, wat een prachtige sokken! Als je op bestelling ga breien bestel ik een paar wollen sokken voor ons kleine mannetje, voor in de bakfiets! (Dus.. gooi maar open die winkel! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie ♥

Alle reacties worden gelezen, echter vanwege modereren niet direct geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie onder mijn bericht ziet staan!