{ UITERLIJK BOVEN COMFORT? }

Koud.. koud.. wat heet koud? Sjaal om, handschoenen aan, muts op, fietsen pakken en gaan! Lekker hoor..  ;o)

Ach.. het is maar hoe je er in staat. Vanmorgen zag ik van die jonge jongens en meisjes al blauwbekkend trappend door de ijzige wind. Vorige week nog, zei oudste, kwam er een klasgenoot huilend aan op school: zijn handen deden zó een zeer! Hij mocht in het lokaal even handschoenen van een ander aan..


Het laat me denken.. Ik zie het namelijk zó vaak. En niet alleen met de kou; regen is ook zo'n moment. Al weet ik dat je daarin ook wel eens flink overvallen kan worden. Maar de al weken voorspelde opkomende kou? Zijn we tegenwoordig zo met het uiterlijk bezig dat we gewoon maar niet meer denken om onszelf? Hoe behaaglijk is het toch je oren uit de wind te kunnen houden, je handen goed beschermt te hebben en aan te komen op bestemming zonder hoofdpijn door snijdende kou? Nou.. ik teken er voor! Dus sjaal om, handschoenen aan en muts op. Oh.. en warme sokken aan  ;o)


Wat wil ik graag mijn grote dank voor jullie hartverwarmende reacties geven! Jullie zijn een stel heerlijke dames.. Ik zei 'voetje voor voetje' hoor, niet 'gooi me maar in de achtbaan'!  ;o)  Maar een zetje in de goede richting is het zeker wel. Dus dank!

Eerst maak ik een laatste paar sokken voor mezelf af en wil ik zo snel als het lukt ook nog wat wanten breien. Daarna hoop ik stiekem toch echt te beginnen aan mijn eerste officiële sokken op verzoek: beige/grijs, maat 38.

Spannend!

13 opmerkingen:

 1. Als een jongen op school huilt omdat zijn handen zo zeer doen van de kou, stel ik toch vragen bij zijn ouders. Waarom heeft deze jongen geen handschoenen aan? Ik geloof in zijn geval niet dat het te maken heeft met bezig zijn met zijn uiterlijk, want dan zou hij "te stoer" zijn om te huilen. Is er geen ouder die toezicht houdt? Is er geen geld voor een paar warme handschoenen? En ik zou dat zelf dan toch proberen uit te zoeken, en als blijkt dat er thuis geen geld is voor een paar handschoenen, dan maakte ik die voor hem. Ook als het geld er wel is maar men thuis het geld liever aan iets anders uit geeft. Ik vraag me ook af of school/de leerkracht die erbij aanwezig was, hier iets mee doet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms....zijn ook gewoon de kinderen zelf het probleem hoor😉...de oudste pakt voor de 3e keer deze week een nieuwe set handschoenen...op mijn vraag waar de andere 2 paar dan zijn murmelde hij iets onverstaanbaars over in een kluisje op school...zoef weg...de middelste pakt nog gauw ff mijn handschoenen mee en raced naar buiten omdat hij geen tijd (lees zin) heeft om te zoeken...de 3e heeft netjes zijn handschoenen al aan...en mamma...die heeft t nakijken en besluit nog maar een paar extra bij de action te halen (roze zodat geen van mijn zoons ze meer jat)😂

   Verwijderen
 2. Die vraag had ik mijzelf inderdaad ook al gesteld. Misschien was het een gevalletje 'gewoon vergeten'? Het raakte me in ieder geval goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook best bizar: op kou kun je je kleden. Mijn sjaals draag ik vaak al sinds begin oktober (behalve dan als het dan nog twintig graden is), ook al is het nog een graad of vijftien. Wanten trek ik dan langzaam maar zeker ook aan. Het zal mij een zorg zijn wat mensen ervan vinden, als ik het maar warm heb. Daarbij, mocht je het onverhoopt toch warm krijgen, zijn sjaal en wanten altijd nog af en uit te doen en in tas of fietsmand te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Achhh wat sneu voor dat jongetje zeg !...heb he de kachel al aan zelf ?...ben ik benieuwd naar....😍 liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laatst wat ik op zoek naar wanten voor onze dochter van 3.Tig winkels gehad en vroeg bij een van de laatste winkels waarom er zo weinig wanten waren voor kinderen. Het antwoord: dat vinden de ouders niet mooi. Dus... Geen wonder dat kinderen niet meer buiten willen spelen en op de fiets willen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze kinderen willen geen wanten maar handschoenen.. Misschien bedoelde ze dat?

   Verwijderen
 6. @anja: als puberouder weet ik ook dat je echt wel toezicht kunt houden maar dat ze soms zoooo eigenwijs zijn. Ik denk tegenwoordig: ondervind het maar, na één keer weten ze wel beter dan kou te lijden. Hard? Misschien wel maar elke keer strijd heeft ook zo z'n nadelen. ( Nou doen die van mij wel wanten aan maar geen regenkleding meestal)
  Enne....ik kan niet wachten;))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik verkies altijd comfort boven uiterlijk moet ik zeggen. Koude handen zijn echt geen pretje.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toen ik naar school fietsten merkte ik het al, klasgenoten die geen regenpak aan wilde en daardoor nat in het lokaal zaten... Nee geef mij maar een regenpak of dikke wanten hoor! succes met je 1e sokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Your beautiful yarn makes my fingers tingle, and not with cold :-) I hope that you are keeping nice and warm and enjoying your knitting.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier zijn de zelf gebreide mutsen en sjaals ...😊 ook al opgezet.
  Ik ben heel nieuwsgierig naar je wanten...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En wat een prachtig garen...ik hou ervan!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie ♥

Alle reacties worden gelezen, echter vanwege modereren niet direct geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie onder mijn bericht ziet staan!