{ ACHTER DE SCHERMEN }

Hier achter de schermen gaat het goed lieve lezers en er wordt lekker hard gewerkt. Hoewel de sokken op bestelling letterlijk geen steek zijn veranderd, diverse andere breiwerken ook zo hun verhaal hebben, ben ik in mijn spaarzame mama-momenten heerlijk bezig met losgekomen creativiteit. Daarnaast heb ik na vijfentwintig jaar onrust, zoeken en vooral onbegrip eindelijk een passende medische diagnose voor mijn problematiek mogen ontvangen, dus kortom: er is weer een hoop te vertellen!

Zie je die mooi opgedraaide bollen? Mama heeft een nieuwe speeltje..  ;o)

Ik zal eens beginnen bij mijn brei-perikelen. Mensenlief.. wàt een gestuntel! Heb ik eerder ruim twintig sokken zonder ene fout kunnen breien, nu ik 'op bestelling' brei.. Foute steken, ineens een baan recht waar het helemaal niet zou moeten of kunnen, af te halen steken gewoon vergeten en... och lieve.. wat een bedroevend project! Laten we het daar maar op houden. Na drie keer de hiel te hebben uitgehaald en wéér de fout in te zijn gegaan heb ik de handdoek in de ring gegooid. De sokken komen er, maar eerst moet er nog net wat meer rust in mijn huis en koppie komen. Eén ding heb ik er wel van geleerd: ik brei nóóit meer op bestelling. Dat is gewoon niet voor mij weggelegd. Je mag van me kopen wat ik zonder opdracht heb gemaakt, maar op voorhand bestellen? Nope  ;o)

Blij met mijn nieuwe stitchmarkers!

Naast die bestelde sokken lag er ook nog een iets te klein gebreide sweater uit het boek Home & Away van Hanah Fettig; alleen de mouwen moesten nog. Maar hoe naar het ook voelde, ik haalde Lesley helemaal uit en zette het een dag of twee geleden weer opnieuw op de pennen. Een maatje groter ;-)

Het patroon breit echt heerlijk weg en zo af en toe in een momentje onder het klaar maken van het diner of als de jongste tóch nog even een middagslaap nodig heeft kan ik net wat weg breien. Zal het niet fijn zijn het deze winter nog af te krijgen?

Kwaliteit breit zó lekker weg..

Een vest welke ik aan het eind van zomer begon met het idee het afgelopen herfst te kunnen dragen ligt 'vast' in de kast. Een fout in het kantpatroon zorgt er voor dat ik het nu even niet op weet te pakken. Misschien later deze vakantie of als de sweater klaar is, want het zou zeker ook een leuk vest voor in het voorjaar zijn.

Sokken moeten nu ook even wachten, maar ook die komen weer. Er is op dit moment bij Maria Tusken van Tuskenknits vandaan een pakketje met mooie wol onderweg en vorige maand mocht ik via Jooles van Sew Sweet Violet een mooie sprankelende sokkenwol ontvangen. Zo leuk! En eerlijk is eerlijk.. je merkt écht het verschil in kwaliteit als je het vergelijkt met de goedkope massa-aanbieders. Kwaliteit in plaats van kwantiteit, niet?

Knitting the day away  ;o)

En verder.. tja.. alles lijkt hier nu eindelijk weer eens aardig op rolletjes te gaan lopen. Nog steeds drie rechtszaken in het verschiet, maar daar maak ik me momenteel totaal niet druk om; deze regelen zichzelf. Met mij en de kinderen gaat het heerlijk en oh ja.. die diagnose hé? Zal ik het daar de volgende keer maar over hebben?

Graag wil ik jullie - trouwe, nieuwe of één dags lezers - àllemaal een warme, liefdevolle Kerst en voorspoedig 2019 toe wensen. Mijn hoop is jullie hier in het nieuwe jaar weer geregeld te kunnen treffen. Een gezellig delen van handwerk, recepten of slimme spaartips. Waar zou jij het liefst over willen lezen?

Tot volgend jaar!

xxx

12 opmerkingen:

 1. Op bestelling haken of breien is ook niets voor mij, daar ben ik gewoon te perfectionistisch voor, het zou nooit goed genoeg zijn voor de ontvanger (naar mijn mening dan). Ben wel benieuwd naar je diagnose, maar die houden we nog tegoed. Ik ben niet zo van de recepten, maar handwerken en slimme spaartips, die lees ik graag bij je!
  Fijne, ontspannen dagen!
  Lieve groet van Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iets op bestelling bakken of knutselen vind ik ook een ding...het moet dan perfect...en ook al maak ik de mooiste en lekkerste dingen...en wordt mij vaak geadviseerd er een handeltje in te beginnen...ik zou het niet kunnen. Dus ik herken het zeker wel.

  En ik lees graag alles van je 😊 maar vooral je bespaartips.

  Groetjes en jij ook goede dagen toegewenst hoor 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tegen de tijd dat je sokken op voorraad hebt horen we het wel, ik ben nog steeds erg geinteresseerd.
  Prettige dagen gewenst en lekker ontspannen breien met je mooie wol

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik lees altijd graag bij je, maar geef eigenlijk nooit een reactie.
  Zo vlak voor de feestdagen wil ik dat wel graag doen.
  Ik wens je hele fijne, ontspannen dagen, je hebt het zo verdient!
  Eigenlijk lees ik alles graag bij je, je bespaartips, je handwerken (ook al kan ik dat zelf niet), en vooral ook hoe het met je gaat. Na zoveel jaren lezen bij je, heb ik het gevoel je ook echt te kennen en geeft het me een naar gevoel als het slecht gaat met je, waar ik persoonlijk niet zoveel aan kan verbeteren.
  Dus bij deze, je bent een kanjer en sterke vrouw, dat heb je maar mooi bewezen!
  Lieve groeten, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om te lezen dat alles "ondanks" nu toch even rustig gaat. Gewoon efkes voeten vegen aan alle zorgen, en breien, schrijven, genieten van je kindjes, maar vooral alles van je afschrijven ( dat hoeft niet altijd in de blog, want sommige mensen kunnen daar niet tegen)
  Iedereen weet dat het leven niet altijd rozegeur en maneschijn is , maar denken dat het bij anderen wel zo moet zijn, wat dus zeker niet klopt.
  In Vlaanderen zeggen ze op zijn ouderwets: ieder huisje heeft zijn kruisje (ik ben wel niet religieus) maar ieder mens heeft iets of veel op zijn bord liggen.
  Ik wens jou een jaar toe met veel vrolijke, ondeugende momenten, liefdevolle ontmoetingen, en vooral veel goedgelukte brei- projecten, en een goede gezondheid voor jou en je kindjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geniet van je kinderen, de warmte en de gezelligheid van het samenzijn. Uiteindelijk is dat het enige wat telt. En die sokken....laat los!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had je nog willen vragen of er al meer bekend is over de diagnose. Vergeten (*schaamschaam*). Maar fijn dat er duidelijkheid is! En misschien dat nu de rust voor andere zaken ook komt, zoals het breien en wat al niet meer.

  Jouw struggles met goedkope garen ken ik. Of, nou ja, ik merk, net als jij, het verschil in garen. Haken ligt momenteel even stil, maar mijn voorkeur gaat ook uit naar katoen in plaats van acryl en tenminste 3 euro voor een bol, tegenover de 1 euro bollen de textielsupers of enige andere winkel, waar ze aan het assortiment zijn toegevoegd. En het belangrijkste: in de wat duurdere garen zitten totaal geen knoopjes! Ik hoop dat ik ook snel weer de motivatie vind weer wat meer met haken te oefenen. En op een gegeven moment misschien zelfs breien. Maar hé, misschien kun jij mij dat laatste eens leren als ik bij je op visite kom ;o)

  Ik ga niet zeggen wat ik het liefst lees. Dit is jouw weblog en dus is het aan jou te bepalen wat je erop kwijt wilt, is mijn mening. Ik laat me verrassen!

  Geniet van de dagen met je gezinnetje en anderen. Ik spreek je snel weer en zal je zeker aankomend jaar eens zien (haha, zeiden we dat afgelopen jaar ook niet tegen elkaar? ^^')! Hele dikke knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan mij voorstellen dat breien op bestelling niet heel fijn is, ik heb ooit wel eens dingen gemaakt voor mensen en voelde toen al die druk... En ik wil graag lezen wat jij kwijt wil, ik vind je persoonlijke verhalen, tuinpriekelen, handwerkpriekelen enz allemaal fijn om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Los van alles...door een soort update van de computer raakte ik al mijn mail( en dus ook mailadressen) kwijt.
  Doordat er bij ons nogal wat gaande was, kwamen we niet aan kerstkaarten toe.
  Heel hartelijk dank voor jou kaartje ( het allereerste kerstkaartje van dit jaar, jij hebt de zaken een stuk beter georganiseerd dan ik).
  Voor jou en je kindjes hele fijne kerstdagen en een goed ( en hopelijk wat zorgelozer ) en gezond 2019!
  lieve groetjes, Franca.
  ps zou je zo goed willen zijn om me ( prima als het leeg is) een mailtje te sturen, dan kan ik je weer mailen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. :-) ik wou net een paar sokken bestellen ....
  Maar heerlijk dat je eindelijk to jezelf komt!
  xx jij ook de beste wensen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hele fijne dagen...laat 2019 jou jaar worden lieverd 💋❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wens je een fijne jaarwisseling toe met je kinderen. Geniet ervan! Enne die sokken op bestelling... ik kan ook niet echt op bestelling werken, maar soms moet ik :-)

  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie ♥

Alle reacties worden gelezen, echter vanwege modereren niet direct geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie onder mijn bericht ziet staan!