{ AT YOUR SERVICE }

En daar gaan we! De eerste dag van het nieuwe jaar en het eerste bericht wat ik jullie weer schrijf. Hebben jullie allemaal een fijne en veilige jaarwisseling gehad? Hier mocht ik in dankbaarheid de jaarwisseling in gezelschap van 4 kinderen vieren. Zo gezellig! In de avond gourmet, daarna jongste naar bed en met de ouderen ouderwets gezellig spellen spelen. Tot de klok van twaalf en dan.. tja.. er komt een tijd dat je ze niet meer binnen kunt houden hé? Pfff.. Maar toch; heerlijk dat mijn kinderen ouder mogen worden en de inmiddels echt wel vaste verkering het zo gezellig vindt hier in huis te zijn.


Leuk en heerlijk vond ik het ook om voorgaande dagen steeds een reactie op mijn vorige bericht te mogen lezen. Dat ik het leuk vind om te schrijven is natuurlijk fijn, maar wat als de inhoud voor een ander niet interessant (genoeg) is om te lezen? Dat zou ik dan ook weer jammer vinden (en zonde van mijn tijd, hihi). Dus dank jullie wel ♥

Het lijkt me voor nu goed om door te gaan met daar waar ik veel 'commentaar' of vraag naar krijg: de financiën. Hoe lukt het mij steeds maar weer goede wol aan te kopen? Hoe krijg ik het voor elkaar dat mijn kinderen totaal niet uit de boot vallen als het gaat om zakgeld, kleding, feestjes of andere bezigheden? Hoe kan ik glutenvrij eten terwijl ons totale inkomen onder de armoedegrens blijft? Lieve lezers, ik ga er graag zo ver als ik kan wat dieper met jullie op in.


Op ander vlak kan ik jullie melden dat er nu éindelijk stappen zijn genomen wat betreft het schrijven van een boek. Het is een pril begin, maar na een ingeving op welke manier ik het boek wil gaan schrijven is een eerste grote stap genomen. Daarnaast is er het plan door te gaan met niet alleen het maken, maar ook met het verkopen van handgemaakte producten. Of het alles gebreid of garen-gerelateerd zal zijn of op welke manier ik het te koop aan ga bieden weet ik nog niet, maar dat ik er voor wil gaan is zeker. Gaandeweg zal me één en ander ook vast wel duidelijker gaan worden, denk je niet? Om te beginnen ga ik eerst maar eens met een mooi en zeer persoonlijk logo aan de gang. En wat leuk om jullie ook in deze reis mee te mogen nemen! Tenzij jullie er niet op zitten te wachten natuurlijk, dan hoor ik dat ook graag  ;o)  Ik dacht alleen; we hebben door de jaren heen nu al zó veel met elkaar mogen beleven..  ;o)


Maar dat voor later. Voor nu heb ik eerst het idee om jullie - net als mijn kinderen - vanaf deze maand kennis te laten maken met het bijhouden van een kasboek. Stap-voor-stap ga ik mijn oudste twee kinderen leren het op orde krijgen en houden van hun financiën. Zo jong al? Ja, zo jong al. Want jong geleerd is oud gedaan en zeker in tegenwoordige tijd denk ik dat het heel verstandig is een goede kennis van financiële zaken te hebben. Waarom te sparen, hoeveel opzij te leggen, lange termijn denken, doelsparen.. Doe je mee? Of weet je misschien iemand die hier baadt bij zou kunnen hebben? Komende maandag hoop ik er mee van start te gaan. Wat zullen we zeggen.. elke maandag een financiële post?


Mocht jij of iemand uit je omgeving mee willen lopen op het financiële pad welke mijn kinderen vanaf komende maandag gaan bewandelen, zorg dan dat je een schoon, leeg, net schrift en goede pen in huis hebt. En dat hoeft echt geen duur chique gebonden voorbedrukt schrift met harde kaft te zijn hoor, maar wél een schrift speciaal voor dit doel uitgezocht. Doe je mee?

Oh! En nog even tot slot.. Mocht je een regelmatige bezoeker van mijn persoonlijke online plekje zijn, zou je dat dan hiernaast in de zijbalk aan willen geven door je op te geven als vaste volger? Zou ik erg leuk vinden  *Ü*

De allerbeste wensen voor het komende jaar! ♥

15 opmerkingen:

 1. Mijn schrift ligt klaar... Ik ben benieuwd want met de tweeling onderweg ga ik eerst een tijdje niet werken en daarna deeltijds want voltijds opvang is bijna niet te betalen. En we moeten een nziwue auto, want ik onze huidige krijgen we geen drie kinderstoelen en geen auto is geen optie. En uitkijken naar een groter huis, want het huidige gaat niet haalbaar zijn als de kinderen ouder zijn. Ik kijk er naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zijbalk zie ik niet op mijn mobiel, maar ik vind het zeker leuk om je te (gaan) volgen. Leuke interessante posts heb ik net gelezen. Denk dat ik me op de computer aan moet melden als vaste volger.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fantastisch positief en hoopvol begin van 2019. Ik wens je alle goeds, veel succes, geduld, doorzettingsvermogen èn incasseringsvermogen toe. Ik heb heel veel bewondering voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik volgde je blog al hoor, maar heb me nu "officieel" aangemeld als volger nummer 75 van je blog.
  Ik ben reuze benieuwd naar de financiële blogs die je gaat schrijven, en naar het kasboek dat je gaat bijhouden met de oudste kinderen. En inderdaad, hoe kom je toch altijd aan zulke mooie wol?! Ach, ik vind gewoon alles wat je schrijft leuk om te lezen, dus ik kijk al uit naar je volgende verhaal.
  Groetjes van Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allereerst de allerbeste wensen en veel succes met je vele plannen. Heerlijk om dat te volgen.
  Na lang zoeken gevonden waar ik je kan volgen maar daar staat dan mijn volledige naam en niet de Nickname die ik gebruik altijd. Speciaal voor blogs lezen, reageren etc had ik lang geleden een g-mailaccount gemaakt.
  Eerst kwam ik via leeslijsten op je blog terecht maar nu heb ik je vast bij favorieten gezet. Ik volg je dus wel graag maar niet officeel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij/jullie ook als eerste een gezegend 2019...!
  En wat lees ik...je weet, ik zal de eerste zijn die je boek koopt en tuurlijk lees en doe ik mee met een schriftje voor de financiën.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een geweldig en een zeer gelukkig 2019 … en een dikke knuf van knorretje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Natuurlijk wens ik jou het aller allerbeste met je kids in 2019! Ook ik heb me aangemeld en hoop op veel gezellige, leerzame, om na te denken enz enz. blogjes.
  Hartelijke groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik volg je blog, maar zie niet waar ik me officieel kan aanmelden als volger. Misschien kijk ik niet goed..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. So nice to hear of all your plans for the coming year, I wish you every success. Happy 2019.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het allerbeste voor jou en je gezinnetje! En als het me lukt ga ik ook aanmelden. En ook vanaf a.s. maandag ben ik van de party. Denk dat we veel van je kunnen leren ik zeker! Super dat je dit wil delen met ons. Een warme groet van Mina

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een mooi en fijn 2019 gewenst, ik ben heel benieuwd wat het jaar voor je in petto heeft. Ben benieuwd naar je berichten hier ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja ook ik ben benieuwd naar jouw verhalen in het komende jaar. Voor mij hoeft het niets speciaal met iets te maken te hebben, gewoon dat je even iets van je leven deelt met ups en downs, over jezelf, over je kindjes, over de doodgewone dingen van alledag, dat lijkt me al boeiend genoeg. Plannen maken, dromen,je kinderen zien groter worden, jezelf goede stappen zien zetten, het lijkt me echt een verhaal waardig om in een boek te staan.
  Ik wens jou heel veel levensvreugde toe in gewone dagelijkse handelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk, financiële blogs op maandag! Zodra onze kinderen zakgeld krijgen (vanaf hun 4e jaar, een paar cent per week), krijgen ze gelijk een kasboek om inkomsten en uitgaven in bij te houden. Helpt goed om bewustwording te creeëren (heb ik zoveel geld in een maand versnoept?), overzicht te houden etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Check, ik doe mee!! Een speciaal oud, groot, schrift dat van mijn ouders was en in welke soort gelijke zij ook hun kasboek bij hielden.. mooie bestemming. En ik moet dit jaar ook ècht de financiën strak in de gaten gaan houden en laat dat nou net niet één van mijn specialiteiten zijn ;) Gelukkig Nieuwjaar en tot maandag! X

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie ♥

Alle reacties worden gelezen, echter vanwege modereren niet direct geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie onder mijn bericht ziet staan!