{ PART-TIME EMPTY NEST }

Het is een beetje stil in huis.. Vanmorgen mocht ik mijn jongste voor een tweede keer naar de peuterspeelzaal brengen. Mijn lieve, kleine wurmpje tussen al die overenthousiaste, rond krioelende peuters. Wat wordt mijn boef al groot!

Eenmaal thuis voel ik me wederom weer wat leeg. Net als vorige week toen mijn lieverd voor het eerst bij zijn vader ging logeren en ook eerder deze week, bij zijn allereerste dag op 'school'. Ok.. wat nu? Ik kan alvast de boodschappen gaan halen, hoef ik dat vanmiddag niet meer te doen. Maar aan de andere kant.. Ik lijk wel gek! Dat kan ik beter maar gewoon voor vanmiddag samen met mijn meisje laten staan. Even de stofzuiger door het huis? Is ook niet echt handig met later vandaag nog een aantal schooiers over de vloer  ;o)  Weet je wat? Ik ga eerst maar eens een lekkere kop thee zetten. Heb ik wel verdient  *Ü*


Zaak voor mij - zo met weer een nieuwe fase - is om zo snel mogelijk een nieuw ritme te gaan vinden. Een ritme waarin ik goed de scheiding kan maken tussen wat ik wel of niet samen met de kinderen kan doen. Goed concentreren bijvoorbeeld. Kijk.. schoonmaken, opruimen en wassen gaat ook best als de kinderen rond huppelen. En een sok of trui zonder te volgen patroon brei ik vaak zo even aan het eind van de middag als ze lekker aan het spelen, lezen of knutselen zijn. Met net nog een half uurtje voordat ik voor het diner de keuken in ga pak ik mijn breiwerk erbij en meng me bij mijn kinderen op of rondom de bank. Breien kan dus ook op andere momenten dan alleen wanneer ik kinderloos ben. Wat wél lastiger wordt om met al het rennende, kibbelende, aandacht vragende grut te ondernemen is euhh.. het ondernemen!  ;o)  Dus dat is wat ik nu in die schamele kinderloze uurtjes wil gaan doen. Ondernemen! Of wel.. het voorbereiden daarvan  ;o)

Samen met een designer ben ik inmiddels hard aan het werk om een zeer persoonlijk logo te ontwerpen. De naam staat, nu alleen nog de vorm. Mijn vorm. En wat daarnaast ook erg handig is om zonder de "Mama! Mama!" uitroepen te kunnen doen is het opstellen van een ondernemingsplan. Hoe mooi en leuk mijn ideeën ook mogen zijn, het is natuurlijk wel zaak om een gestructureerd plan op tafel te hebben. Een plan waar ik me bij de opstart van mijn werkzaamheden goed door kan laten leiden. Hoe makkelijk is het me te laten verleiden tot wat buiten mijn idee en/of comfortzone ligt? Nee.. een mooi plan, duidelijke stappen en mijn te bewandelen pad.


En dan tot slot, tja.. sommige creatieve uitspattingen zijn nou eenmaal makkelijker te verwezenlijken als je voor een moment even helemaal alleen met een kop thee en jazzy melodietje aan de keukentafel zit  ;o)

Fijn weekend allemaal!

5 opmerkingen:

 1. Ja dat is even wennen, als alles leeg is. Maar je hebt het mooi ingevuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die eerste momenten dat je even helemaal geen kids om je heen hebt...GENIETEN.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat spannend een onderneming. En wat goed dat je het zo grondig doordenkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is wennen een leeg nest, ik vind het altijd wel even fijn als ik een dagje voor mezelf heb. Ik ben benieuwd hoe je zaakje gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En hoe vond die kleine vriend het op de peuterspeelzaal?

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie ♥

Alle reacties worden gelezen, echter vanwege modereren niet direct geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie onder mijn bericht ziet staan!