{ SNELLE KLIEKJES-PIZZA }

Oh wat leuk jongens! Ja, echt hoor  *Ü*  Wat fijn dat er al zo veel animo voor het kasboekje is.  Zullen we het dan maar gewoon gaan doen? Samen op de centen letten, bouwen aan een potje poen?  ;o)  En dan ook nog eens jullie extra aanmeldingen als vaste volger.. Vind ik bijzonder fijn! Al heb ik nu dan wel wat waar te maken..  ;o)  Let's go!

Zo na de feestdagen in het bijzonder, maar eigenlijk ook zo door de week blijven er bij het klaar maken van een maaltijd soms wat groenten of halve verpakkingen over. Niets zo fijn om van deze kliekjes én wat basisproducten uit de voorraad een nieuwe maaltijd in elkaar te draaien. Bijzonder hoge kosten heb je er niet meer aan en het is altijd weer een verrassing wat het eindresultaat is. De reden om van de week mini-pizzaatjes te maken was dit keer een bolletje mozzarella kort op de datum. Kijk maar hoe dat ging, we gaan daarvoor even terug naar de feestdagen. Met excuus voor de blurry foto's: mijn telefoon is langzaam aan het aftakelen..  :o(


Met de feestdagen mochten we aardig wat mensen in ons huis verwelkomen. Vooral met Kerst hadden we een bijzonder mooie groep bij elkaar. Gezelligheid ten top! Iedereen bracht wat lekkers mee; er was werkelijk voedsel in overvloed. Maar door niet al het aangekochte zonder nadenken klakkeloos klaar te maken en op tafel te zetten, had ik naderhand nog af te bakken pita-broodjes over die gewoon de voorraad in konden. In de koelkast lag van de week dus dat bolletje mozzarella, maar ook verse tomaten, een aangebroken pak champignons, een halve paprika en geraspte kaas. Uit de voorraad had ik het pakje af te bakken broodjes plus een klein blikje tomatenpuree en vanuit het keukenkastje kwamen nog wat gedroogde kruiden. Alles uitgestald, klein gemaakt en dan, tja.. bouwen maar  ;o)


De pitabroodjes* door midden, besmeren met tomatenpuree en vervolgens de restjes groenten (dit kan natuurlijk veel gevarieerder zijn dan alleen mijn restje rode paprika). Niet iedereen hier is gek van champignons, dus die hield ik bij een aantal achterwege.Na de groenten gaan de kruiden er over en tot slot de mozzarella en geraspte kaas. Een paar minuten in de oven (220°C) tot de kaas gesmolten is, dan op tafel en hopen dat er voor jou ook nog ééntje overblijft!


* in plaats van pitabroodjes kun je ook een gewone (oude) boterham, af te bakken pistoletten of stokbrood gebruiken.

5 opmerkingen:

 1. Hmm, ze zien er heel smakelijk uit! Lekker!

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk wat een talent , dat je met restjes toch iets heel lekker kan maken! Super..
  Wat fijn dat je ook met de feestdagen leuke mensen om je heen had.
  Komt echt goed dit jaar, is een goede start.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja, dat is ook een goeie oplossing voor de pitabroodjes! Ze komen hier wel op hoor, maar zo kan je wel op maat pizzaatjes maken voor de wat kleinere eter! Thx!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oe dit had ik niet bedacht om met pitabroodjes te doen, dankjewel voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie ♥

Alle reacties worden gelezen, echter vanwege modereren niet direct geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie onder mijn bericht ziet staan!