{ FINANCIËLE MAANDAG - ORDE OP ZAKEN }

Wat is dat nu eigenlijk voor onzin.. Ik - de blogger die zo lekker ritmisch volgens schema's haar huishouden wist te klaren - doe een aanvraag voor huishoudelijke hulp.. Het gaat er bij mij toch echt nog niet zo lekker in..


De aanvraag is een week of wat terug gedaan en inmiddels ook goedgekeurd. Binnen nu en een paar weken mag ik om te beginnen voor een maand of drie gebruik maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Of ik er blij mee ben? Ja en nee. Geweldig dat ik op deze manier de ondersteuning kan krijgen die ik (en mijn omgeving) zo verschrikkelijk hard nodig heb, maar kom op.. Het zit me gewoon niet lekker. Daarbij zal het me hoe dan ook wat geld gaan kosten. Niet veel en zéker niet het bedrag wat ik anders aan een particuliere hulp kwijt zou zijn, maar het is wéér een uitgave. Werk aan de winkel dus!

Ten eerste is het denk ik gewoon het gevoel niet meer zelfredzaam te kunnen zijn. Ergens logisch ook (zo zeggen derden) als je ziet wat er de afgelopen zes jaar op mijn bord gekomen is. De scheidingen, rechtszaken, een overlijden, medische gevechten, kinderbescherming, een verhuizing.. Maar toch. Zoiets simpels als mijn huis stof- en vuilvrij houden zou ik toch wel moeten kunnen doen?

Altijd bij de hand.

Van binnen begin ik met de dag een beetje bozer en bozer te worden op mezelf. Wat is dit nu voor onzin! Kom op zeg, ik wéét dat ik het kan. En ik wíl het ook! Dus als me een heel klein beetje energie rest kruip ik achter mijn pc. Lijstjes ga ik weer maken. Lijstjes met routines, schema's, werkbladen, een hele werkmap gaat het worden. Dit varkentje gaan we gewoon ook even wassen Monique. Binnen nu en een maand (of drie) heb jij gewoon zelf je teugels weer in handen. Binnen nu en korte tijd blik je terug en zeg je tegen jezelf: het was even zo, maar nu ben IK weer 'in control'.

Slechts tien minuten werk.

Met nog een kwartier op de klok voordat we vanmorgen de deur uit gaan pak ik mijn gereedschap van de plank. Een oude in de hoek gezette stang halen we tevoorschijn, ik tik met de hamer vier kleine gaatjes om er vervolgens de beugel met vier schroefjes vast te zetten. Done! Vanaf het aanrecht pak ik mijn vaatdoeken, een glascleaner hang ik er ook aan op. Nu ik toch bezig ben trek ik het overvolle kastje gelijk maar even helemaal leeg en zet er alleen nog mijn dagelijks te gebruiken spulletjes in terug. Zo.. dat ruimt op. En wat een heerlijk rustig gezicht als ik nu mijn kastje open trek!

Wat voelt dat goed!

Een leeg aanrecht, doekjes uit het zicht, maar toch nog bij de hand. Een schoon en glimmend frisse vaatbak zonder vuile vaat lacht me toe. Vuile vaat gaat direct in de vaatwasser of onder in het kastje in de teil. Elke dag even het doekje er door en glimmen zal het blijven. Stap één naar mijn oude vertrouwde controle is gezet. Volhouden nu!

In gedachten ga ik mijn huis verder door. Welk euvel zal ik nu eens aan gaan pakken? Waarschijnlijk het toilet. Zou jij ook je huishouden (weer) op orde willen krijgen? Dan daag ik je uit met me mee te wandelen op weg naar mijn return. Gewoon.. als vanouds weer aan de slag als 'moeder overste'  ;o)

6 opmerkingen:

 1. Nou ik vond het heerlijk....tien we tijdelijk huishoudelijk hulp kregen ha Hemmes zijn ongeluk...omdat Hemmes altijd grote dingen doet op woensdag ramen zemen badkamer deuren keuken etc....kregen we daar hulp voor omdat het voor mij te zwaar is met mijn reuma....en als ik eerlijk ven...hij stofzuigt nu ook al voortaan...het huishouden valt me zwaar op het moment....maar ben toch echt gelukkig dat ik nog drie dagen in onze winkel kan werken ...dat doe ik met veel plezier...ook dat kost me veel...maar zou niet anders willen ...dus laat het gebeuren meis...tis zo fijn!....liefs Ria 💕💕

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor nu probeer ik dat ook zeker Ria, maar het is me zeker wel een gevecht.. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms ben je juist sterk door hulp te aanvaarden. Probeer het los te laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een schone wasbak doet al veel. Niet voor niets is de slogan van Flylady 'Shine your sink'! Goed gedaan dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja juist Willemien, soms ben je juist sterk door hulp te aanvaarden.Waarom zouden moeders alles moeten kunnen, wij zijn toch ook perfect, volmaakt.
  Ik had na elke geboorte ( van 4 dochters met 3 jaar verschil) zeker voor 2 jaar hulp.
  Ik vond dat gewoon de max, je huis is proper zonder schuldgevoelens, heerlijker kan toch niet.
  Ik besef dat het voor jou natuurlijk financieel niet zo vanzelfsprekend is, en daar kan ik dan niets over zeggen.
  Maar zoals Willemien schrijft, het zal inspireren om dingen aan te pakken die allang op je to-do lijstje staan. Geniet van die tijd.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie ♥

Alle reacties zullen worden gelezen, echter vanwege modereren niet direct geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie onder mijn bericht ziet staan!