{ ALS DE UITSLAG TEGEN VALT }

Bah! In navolging op mijn vorige bericht wilde ik je weer een fijn te lezen bericht schrijven, maar helaas.. er zit toch weer een kinkje in mijn kabel..  :o(


Een stukje terug mocht ik van de MDL-arts een CT-scan ondergaan. Letterlijk een mocht: 'Als het jou meer rust geeft wil ik het wel voor je doen'. Eerder had ik via mijn huisarts al een echo en via deze MDL-arts een röntgen gehad, maar geen van deze onderzoeken liet zien waar ik zei last van te hebben. Ik neem je even mee:

Toen we nog in de flat woonden ging jongste uiteraard ook altijd mee naar school. 's Morgens sjouwde ik hem in de maxi-cosi en later op mijn rechterheup acht trappen naar beneden en tilde hem na onze wandeling vervolgens met mijn linkerarm en -heup weer acht trappen omhoog. 's Middag herhaalde zich dit weer; dag in, dag uit. Het bezorgde me links een hernia en ik kreeg last van mijn rechter zij. Niet mijn heup, maar hoger, zo net onder mijn onderste rib. 'Het zal wel weer over gaan', zo dacht ik. Eén en één is twee, dus wat last met sjouwen in een zeer vermoeiende psychische en emotioneel zware periode leek me niet vreemd. Tot het toch wel lang aan bleef houden: ik bezocht de huisarts.

'Een getraumatiseerde rib' werd me verteld en ging weer naar huis. In de maanden die volgden zat ik geregeld bij de huisarts met steeds dezelfde klachten: oververmoeid en last van mijn zij. Bloedonderzoeken gaven niets negatiefs, de klachten werden afgedaan als psychisch. Steeds opnieuw ging ik met lege handen, maar een lijf vol klachten naar huis. Moe. Verdwaasd. Het voelt of dat er iets in mijn zij zit. Een bal ofzo. De ene keer heb ik er meer last van dan de andere, maar weg gaat het niet. Als ik sta, zit of lig. Er zit wat. Maar nee, de huisarts blijft me verzekeren: 'Niets aan de hand'.

Misschien is het je inmiddels wel bekend dat ik er alles aan doe om mijn gelijk te krijgen. Zo ook weer in deze. De laatste keer dat ik de huisarts bezocht stond ik op een verder onderzoek en kreeg het schouderophalend voor elkaar: een echo. Na een week belde ik voor de uitslag en kreeg wederom te horen: 'Niets aan de hand'. Op mijn aandringen kreeg ik uiteindelijk toch een verwijzing naar de MDL-arts.

Een eerste intake bleek voor haar geen reden mij een CT-scan aan te bieden, wel een röntgen. 'De symptomen die je me nu beschrijft geven voor mij geen extreme darmproblemen aan' vertelt ze me bij een volgend bezoek. 'Niet meer dan de al aanwezige PDS. Wel bleek uit de echo van de huisarts dat je nieren wat vergroot zijn, maar dat heeft hij al met je besproken'. Euhh.. nee?
'Ok.. nou.. uit de röntgen is verder ook niets naar voren gekomen. Als jij het echt zo graag wilt ben ik niet te beroerd je dan toch die CT-scan te geven, maar ik verwacht echt dat er verder niets uit gaat komen'.


Afgelopen donderdag kreeg ik de uitslag. 'Zoals ik al zei is er op de scan niets in je darmen te zien'. Opnieuw zat ik verdwaasd bij een arts aan tafel. Ben ik dan écht gek aan het worden? Zorgt mijn eigen hoofd voor een opgeblazen pijnlijke zij en als naalden stekende pijnen? 'Je nier is wel vergroot, dat heeft je huisarts je al verteld'. En weer schudde ik van nee. 'Oh, nou.. we hebben in je nier wel een gezwel gevonden. Goedaardig. Daarom stuur ik je door naar de uroloog'.

Zie je wel..

Zie je wel!

Al die tijd heb ik het gezegd: ik heb pijn, ik heb steken, ik ben zo verschrikkelijk moe en het lijkt wel of er wat zit in mijn rechter zij.

Psychisch zou alles zijn. De pijn, het gevoel van een zwelling, de voor mij zo onverklaarbare extreme vermoeidheid.. alles door de gekte in mijn hoofd. Met een kluitje verveeld in het riet gestuurd. Ga toch weg mens, neem rust.

Maar ik had gelijk.

17 opmerkingen:

 1. Altijd luisteren naar dat gevoel. Dat deed je gelukkig. Wat nu?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig en niet gelukkig. Fijn dat je nu weet wat er aan de hand is en fijn dat het goedaardig is maar wel akelig dat er echt iets aan de hand is erg dubbel allemaal.
  Goed dat je zo volhardend bent geweest. Ondanks alles een fijne zondag. Dikke knuffel Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zie je wel.... Altijd op je eigen gevoel blijven doorgaan, dat blijkt wel weer..... Al is de uitslag niet zo mooi, toch wel fijn dat je gevoel klopte...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar eens een goed gesprek met die huisarts, of niet dan? Wat raar.
  Zou toch graag zijn reaktie hierop willenweten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet te geloven! Maar goed dat je doorgegaan bent met zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed, dat je hebt volgehouden, maar jammer dat je gelijk had, Want er is dus
  echt iets mis.Ik hoop voor je, dat er snel iets aan te doen is en dat het meevalt.
  Er komt wel erg veel op je pad, ik wens je veel sterkte en beterschap!
  Gr.Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super naar nieuws, erg dat je er zo achteraan hebt moeten gaan terwijl je het merkte dat er iets niet helemaal goed was. Gelukkig is het nu wel ontdekt en gaan ze je helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oei dat is wel weer een kleine schaduw over je vorig verhaal van pril geluk.
  Hoop dat er voor jou een zeer goede begeleiding en behandeling volgt.
  Ik wens jou het aller-allerbeste en zeker geen pijn. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tjonge, ik kan me voorstellen dat je je beroerd voelt. Al die tijd had je het goed dat er iets was. Soms vraag je je af waarom er gewoon niet beter geluisterd wordt. Sterkte!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat naar! Moet het weggehaald worden? Zo naar he, dat die dokters ons gewoon niet geloven of serieus nemen. Ik heb daar ook wel wat ervaring mee. Maar je bent wel van ze afhankelijk om, zoals in jouw geval die scan te krijgen. Heel veel sterkte. Dat je nu weet dat je niet `gek` bent, is misschien een troost, al is het een schrale...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed dat je aanhoudt hoor je voelt wat je voelt en vertel mij wat. Ik heb ook PDS en loop al 30 jaar bij de MDL arts. Gaat op en af, je kent het wel. Maar heb sinds een jaar ook zo'n pijn met name links en vanuit onder mijn ribben. CT gehad en neehoor niks te vinden, nou ja er zit wat in je nier??? Huhhhh en nu? Ja daar hoeven we niet meteen wat aan te doen, onder controle houden. Maar nu kreeg ik sinds een week of 5 zo'n pijn en ben afgelopen week weer bij de MDL geweest. Ja ze weten niet waar de pijn vandaag komt? Ik zei en die nier dan. OH ja even overleg met de radioloog. Zegt de radioloog nee het is niet in de nier maar in de eierstok. WAT? Blijkt een typefout, je weet wel met macro's werken. Te gek voor woorden en nu moet ik naar de gynaecoloog. En zit dus al een week op een afspraak te wachten. Morgen maar bellen want ik werk nota bene zelf in dat ziekenhuis.
  Dus hou vol hoor Monique, sterkte ik denk aan je.
  Liefs Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tjonge, wat een tegenvaller weer! Zeer dankbaar voor het woord "goedaardig" wil ik je weer veel sterkte wensen de komende tijd. Ik zal je gedenken in mijn gebed....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ohhh, zo herkenbaar!! Ben benieuwd wat de uroloog gaat zeggen! Goed dat je vasthoudt hoor!! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Grr hier gaan nu mijn haren van overeind staan! Eindelijk je gelijk gekregen maar moet je zien hoever je moet gaan! Echt zo irritant dit! Gelukkig ben je een volhouder! Sterkte! Mina

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jeetje...wat naar zeg....hoop dat het allemaal weer goed komt en dat je je weer beter gaat voelen...liefs Ria 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goed zo,Je niet laten afschepen!!Hopelijk lost dit je probleem op!!! Ik wens je veel sterkte!! Je bent in mijn gebeden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Goed van je dat je door hebt gevraagd. Echt, ik vraag ik mij echt af of de arts nog wel de persoon ziet aan de andere kant van de tafel. Ik kan ook wel dingen vertellen waar ik echt mijn vraagtekens bij zet. Afijn. Jij weet in ieder geval dat je echt op je gevoel moet af gaan! Superfijn dat je in ieder geval duidelijkheid hebt nu (en dat je niet gek bent ;-) want je zou toch echt aan jezelf gaan twijfelen, niet dan?) Ik wens je veel sterkte!

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie ♥

Alle reacties worden gelezen, echter vanwege modereren niet direct geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie onder mijn bericht ziet staan!