{ FINANCIËLE MAANDAG - EN NU? }

Mensenlief lieve lezer.. wat gebeurt er hier ineens veel! Het lijkt wel of we in een enorme stroomversnelling zijn geraakt; dat ik gewoon even niet meer wat er allemaal gebeurt! Ik zal eens zien of ik het voor je samen kan vatten..  ;-)


Allereerst de tuin. Dacht ik dat er pas eind maart wat zou gaan gebeuren: voor ik het wist stonden de jongens voor de deur en binnen een dag was mijn tuin.. LEEG! Nou ja.. op een eerder aangelegd terras na dan, maar verder.. één lap grond. Een leeg canvas om helemaal zelf in te gaan vullen. Hoe cool is dat!
En dat invullen is inmiddels ook al een beetje gebeurt. Afgelopen zaterdag ben ik wezenloos met een schop in de weer geweest. Terwijl één van diezelfde jongens een nieuwe poort plaatste, plantte ik fruitbomen en -struiken, legde een tijdelijk tegelpad aan en puzzelde ergens ook nog een klein grasveldje uit. Wow!

Om mijn nieuw te bouwen tuin wat op te sieren kreeg ik (kreeg!) van een verhuizende buurvrouw een paar dagen eerder al een mooie 'nieuwe' tuintafel. Weg met de witte plastic variant en welkom grijs ijzer frame met latjes bovenop. Wat een luxe gevoel! Twee dagen later stond ik ook nog eens (gezellig samen met mijn volledige kroost) bij een andere buurvrouw een stapel gratis klinkers uit de voortuin weg te sjouwen. Allemaal voor mijn toekomstige 'tuinpadwens'. Nou zeg ik je.. als dat geen zegeningen zijn!

Op mijn terras staan de eerste bollen al een tijdje prachtig mooi (en heerlijk geurend) te zijn

Maar ook binnen sputtert het door. Zoals je weet mag ik dankbaar gebruik maken van aangeboden professionele hulp. En dat merk ik! Ten eerste is mijn hulp streng voor me. Ziet ze dat het niet gaat, dan zal ze me op de bank zetten of me een poosje laten slapen. Wat een bijzondere beleving.. Of net als afgelopen keer: ik had zo veel op mijn bordje 'wat te doen in mijn echte eigen vrije tijd' (ga ik breien, bloggen, quilten, lezen, slapen, verven, klussen of verder aan mijn persoonlijke huishoudmap), dat de hulp me er op wees dat ik eerst maar eens lekker met die map aan de slag moest gaan. Het moet immers een houvast voor komende tijden worden en voor zover zij kon zien had ik er nog plezier aan ook. En ze heeft gelijk  ;o)  Heb ik mijn 'rooster' op orde en onder de knie, dan zou er meer rust moeten komen om weer als vanouds creatief aan de slag te gaan of zelfs weer te gaan werken. En ja, ik ben gék op het maken van mooi ogende en 'werkende' documenten. Maar dit alles even terzijde..

Ook binnen lijken er dus zegeningen neer te dalen. Gingen we vorige zomer zonder geld om op te knappen ons nieuwe huis in; maakten we dankbaar gebruik van de achtergebleven rol- en (door de zon verkleurde) overgordijnen plus plastic plakranden op verschillende ramen. Het is te doen, maar niet mijn ding. Welke keuze hadden we? Dus maken we er dankbaar gebruik van terwijl er ondertussen zo goed als mogelijk gespaard wordt voor dat wat ik zelf graag zou willen: vitrage en nieuwe overgordijnen. Tenminste.. dat was het plan. Laat nou diezelfde verhuizende buurvrouw passende vitrage voor me hebben hangen... En oh.. de nodige rails krijgen we er ook wel direct bij. Voor nop.. Happy! Misschien plaats ik binnenkort wel een voor en na 'binnen-kijk-foto'  ;o)Dan hebben we in huis natuurlijk ook nog de heerlijk groen gekleurde ontkiemende zaden staan en .. och lieve.. ik moet er van de week nog maar een tweede post bij gaan maken. Er is nog zó veel meer te vertellen! Over mijn online boekenverkoop, medicatie en nieuwe wolwinkel binnen fietsbereik bijvoorbeeld. Een 'grof vuil vondst', mijn recente ziekenhuisbezoeken en een wel heel erg oud antiek familiestuk welke ik heb mogen ontvangen. Echt te veel voor nu hoor!Dan nog even snel naar de financiële maandag: wat wil je er nog meer over weten of lezen? Afgelopen weken heb ik je e.e.a. verteld over mijn persoonlijke manier van sparen, verdelen, noteren en bijhouden, maar misschien zijn er specifieke dingen die je nog graag zou willen horen? Waarom mijn laatste kind toch altijd in de duurste luiers kan lopen bijvoorbeeld? Of hoe ons stroomverbruik met gezin lager ligt dan een gemiddeld éénpersoonshuishouden? Vraag me alsjeblieft wat je wilt weten en ik probeer je er zo open mogelijk op te antwoorden. Ok?

Ga ik nu maar nog heel even verder met het opbouwen van mijn persoonlijke huishoudmap. Het is al bijna klaar! En dan maar eens zien hoe mijn in elkaar gedraaide rooster en lijsten gaan werken. Hoop zo dat ik mede hierdoor alles weer op de rit ga krijgen!

8 opmerkingen:

 1. Ohh Monique wat heerlijk allemaal voor je, niet alleen gaat iets dan eens in een versnelling maar je krijgt er ook zo'n positief gevoel bij. Ben benieuwd naar je verhalen over de wolwinkel enzo.
  Een fijne week met hopenlijk veel zon zodat je van je tuin kan genieten.
  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wordt helemaal enthousiast van je blogje, wat ontzettend fijn voor jullie dit alles!
  Ik heb nog wel het een en ander te vragen, maar ga daar even rustig over nadenken. Volgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat super voor je om te lezen dat je zo'n fijne hulp hebt gekregen. Ook dat deze dame je naar de bank marcheert super! Er zit een enthousiasme in dit blog! Heb nog zat vragen maar die volgen nog! Voor nu neem goed je rust en zorg goed voor jezelf en geniet van alles! liefs Mina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wát een fijn verhaal! Het genieten spat er vanaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het gaat je lukken! Wat fijn dat er iemand is die jou gezondheid ook goed bewaakt... alleen maar van genieten... <3....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat is dit even heerlijk om te lezen zeg! Je enthousiasme spat van het beeldscherm!! Het is je zo gegund!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke post. En zo fijn dat je zoveel mocht ontvangen! Wat Elisa zegt: het is je zo gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad, wat een zegeningen! Wat heerlijk voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie ♥

Alle reacties worden gelezen, echter vanwege modereren niet direct geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie onder mijn bericht ziet staan!