{ ER OP OF ER ONDER }

Wel.. daar ging ik vanmorgen weer.. Voor de zoveelste keer op weg naar een rechtbank. Dit keer niet 'om de hoek' in Rotterdam, maar op weg naar het Paleis van Justitie in Den Haag. Ach.. zo kom ik nog eens ergens.. Al kwam ik er liever eens voor mijn plezier!


Voor de zoveelste keer moet ik me in allerlei bochten wringen om op tijd met mijn bips in een rechtbank te zitten. Nog vóór schooltijd drie kinderen onder brengen en zorgen voor back-up als ze weer thuis komen. Daarbij nog maar niet te praten over de lange reistijd en onvoorziene kosten. En waarom?

Eerder door de rechter bepaalde onderhoudskosten zijn naar wens te veel gebleken waarna een Hoger Beroep is aangevraagd. Vandaag daarom niet één rechter voor mijn neus, maar wel drie. Drie hooggeleerden die zo maar eventjes tussendooor beslissen hoe mijn financiële toekomst er vanaf vandaag weer uit zal komen te zien. Met zoals gezegd voor mij opnieuw die onvoorziene reiskosten terwijl de aanvrager nergens te bekennen is...

Het was er vandaag op of onder, alle kanten kon het op. Wat alleen wel vast stond was dat mijn toch al krappe financiën weer eens flink op het spel kwamen te staan. En helaas.. met na een wel hele lange zit een schikking met als uitslag: ik ga er op achteruit. Gelukkig niet richting het beoogde resultaat waar de wederpartij op had gehoopt, maar toch. Een gat van € 65,00 is weer geslagen. Hoe lossen we dat weer op?

Opnieuw om de tafel.. Gewoon maar weer opnieuw om de tafel en schuiven, schrappen, beknibbelen.. Welke koe kunnen we nu nog melken?

3 opmerkingen:

  1. He bah, wat is dat balen. Ik kan er niet over uit, hoe dat allemaal wordt bepaald. Wij hadden duidelijke afspraken over hoe e.e.a. zou worden vastgesteld, wijkt de rechter daar gewoon vanaf, zonder zelfs maar een deugdelijke onderbouwing daarover te geven. Verbijsterend dat het mag. Succes bij het schrappen, het zal niet meevallen, jullie zijn al zo vaak om de tafel gaan zitten, maar met elkaar komen jullie er wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken dat gevoel. Het heeft te maken met verschillende waarheden. De juridische, die niet altijd strookt met die van de praktijk. Jouw geluk hangt niet af van geld, zover is duidelijk. Maar als het minder wordt is dat evenwel lastig. Sterkte! Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het houd echt nooit op he, succes met het uitzoeken je komt er zoizo wel. Want je bent en blijft sterk.

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie ♥

Alle reacties worden gelezen, echter vanwege modereren niet direct geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie onder mijn bericht ziet staan!