{ GEVOEL VAN DANK }

Och lieve.. ik hoop toch niet dat ik je gister het idee heb gegeven dat ik zwaar aan de uitspraak van de hoge rechter til, want dat is echt niet zo. Ondanks dat de uitspraak voor mij wat negatief is uitgevallen voel ik me er bijzonder rustig onder. De uitspraak is namelijk gedaan na een schikking, dus ik ga er vanuit van nieuwe rechtszaken af te zijn. Dat geeft rust.


Vanmorgen gebruikte ik mijn rust om weer het één en ander op te ruimen. Op het moment heb ik een enorme drang mijn huis te ontspullen en alleen dat nog te houden wat echte betekenis voor me heeft. Ik moet zeggen dat de sessie vanmorgen erg vlotjes verliep  *Ü*

Eerst kon ik na een gezellig thee-moment een fikse volle kartonnen doos en vuilniszak kleding van oudste door zetten naar een vriendin. Wat voelt het fijn zo spullen door te kunnen geven! Daarna zocht ik samen met jongste alle, maar dan ook álle kaarsen en waxinelichten die we in huis hadden bij elkaar. Het bleken er verschrikkelijk veel te zijn, waardoor ik besloot er een flink aantal weg te doen. Bij een eerdere opruimstorm door de spullen van mijn middelste kwam er een plastic (I know.. maar eenmaal in bezit..) opbergdoos vrij, waar ik nu mooi mijn verzamelde kaarsen in kan bewaren. De kaarsen die er in pasten mochten blijven, de rest staat klaar voor de kringloop. Weg er mee!

De gezaaide radijzen van middelste komen al mooi op. Wat is ze trots!

Het voelt voor het moment even allemaal goed zo. Afgezien van mijn strontvervelende gezwel heb ik niets te mopperen. Een heerlijk huis wat langzaam veranderd in een eerlijk Thuis, een tuin die dankzij het prachtige afwisselende weer als een gek aan het ontpoppen is en een stel kinderen waar ik enorm trots op ben. Wat wens ik nog meer? Nou ja.. God knows..

Nee.. mij hoor je echt niet klagen; mijn hart stroomt over van dank! Het enige wat de rust en dank bij mij zo af en toe wel oproepen is angst. Wat voelt het fijn voorzichtig te mogen genieten van het leven, maar wat weet ik ook donders goed dat het elk minuut weer zomaar over kan zijn!

We pakken de dagen die we pakken kunnen, genieten zo veel als we maar kunnen en blijven ons steeds opnieuw zeggen hoe gezegend we zijn. Laten we hopen dat we vanaf nu even wat blijvende voorspoed mogen beleven..  ♡

5 opmerkingen:

 1. Kaarsjes en theelichtjes geven warmte en gezelligheid, die zou ik gewoon zelf opbranden. Ik heb 2 van die "gratis" kacheltjes, die perfect verwarmen met behulp van theelichtjes. Wat je nodig hebt? Twee van die terra cotta bloempotten, een draadeind, wat schroeven en moeren, en je hebt een eenvoudig kacheltje. Google er maar eens op, ze houden mijn kleine huisje lekker op temperatuur als ik naar mijn werk ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat staan je radijsjes er toch mooi bij en fijn dat je er zo rustig onder bent. Want het is niet niks altijd maar die rechtbanken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja wat Anja zegt dacht ik ook, kaarsjes en waxinelichtjes zelf gebruiken, en het kacheltje werkt echt erg goed.
  Al maak ik dankbaar gebruik van de kringloopkaarsen, ik vraag me toch altijd af waarom iemand dat wegdoet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het schijnt er op het ogenblik bij te horen.
  Het rigoureuze opruimen.
  Moet zeggen dat ik hetzelfde had als Anja en Lot: bewaren en heerlijk aansteken ( in je steeds mooier wordende huis of tuin), voor zover ik weer zit er geen houdbaarheidstijd op kaarsjes.
  En verder: geniet van wat er nu is, dat is het enige wat werkt, want er komt altijd weer iets op ieders pad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O ja, over dat kacheltje, ik las dit:
  https://downtoearthmagazine.nl/verwarm-je-huis-niet-met-een-theelichtje/
  Maar buiten dat,lees ik bij Anja dat ze haar huis lekker warm houden als ze naar haar werk is....
  Kaarsjes aan als je niet thuis bent?
  Op het gevaar af dat ik nu erg kritisch ben, dat lijkt me toch niet heel veilig!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie ♥

Alle reacties worden gelezen, echter vanwege modereren niet direct geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie onder mijn bericht ziet staan!