{ PROEF MET EEN LUCHTJE ER AAN }

Zo met al die verplichtingen vergat ik je helemaal het verhaal over mijn knoflook te vertellen. Het staat al zo fijn in de tuin mooi te zijn en ik vind het zelf wel een gillertje hoor!


Een aantal weken terug kreeg ik naast het potten van wat rozemarijn spontaan het idee eens iets nieuws uit te proberen. Vanuit mijn 'verse voorraad' nam ik een bol biologische knoflook. Middelste wilde direct met haar moeder meehelpen en haalde voorzichtig alle tenen van de bol. Ook nu pakten we er een altijd aanwezige zak grond en bewaarde plantenpotjes bij et voila! Een nieuw experiment was geboren.

De helft van de tenen gingen binnen in de grond, de andere helft zetten we in de tuin. Toen we toch zo lekker samen bezig waren (we hebben het over oktober vorig jaar) zetten we op het nippertje ook nog maar wat bollen van tulpen en hyacinten in manden. Ziezo, tijd om weer eens af te wachten.


Binnen hadden we in no-time de eerste groene puntjes boven de grond, buiten duurde dat beduidend langer. Maar naast de heerlijk geurende hyacinten en bijna ontpopte tulpen zijn nu ook de buiten geplante tenen allemaal opgekomen. Ze lijken zelfs de hele tuinravage te hebben overleefd!

Dat er nu stengels groen uit zo'n teen zijn gekomen zegt natuurlijk nog niets over wat er allemaal in de grond gebeurd, maar we houden ook bij deze manier van vermenigvuldigen hoop op een goede uitkomst, ofwel een rijke oogst. Als het goed is kunnen we spieken als driekwart van de bladeren geel geworden zijn, dus we staan nog steeds op standje 'even geduld'.

Eenvoudig leven is op deze manier niet alleen leuk, je zou er zomaar nog wat geld uit kunnen halen ook. Heb jij al eens op deze manier getuiniert?

Vandaag belooft weer een mooie dag te gaan worden. Eens zien wat ik vandaag weer de grond in krijg.

Ik wens je een mooi en fijn weekend!

5 opmerkingen:

 1. Zo heb ik het ook een paar keer gedaan ja, simpel een bolletje knoflook uit de winkel en klaar :) Hopelijk worden het mooie bolletjes knoflook. Ik moet nog even een seizoen wachten helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt makkelijk zo die knoflook. In juni kan je ze oogsten. Ik gebruik soms ook het blad om gerechten op te leuken. Maar waar ik het meest tevreden over ben is de stengel ui. Daar haal ik met meeste van af en het blijft groeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, zo met je kinderen bezig zijn in de tuin! Hopelijk een goede oogst over een poosje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo tuinieren. En ja het werkt, maar ook met meer. Kijk maar eens naar je tomaten de volgende keer. Zaden bewaren op een stukje keukenpapier. Goed laten drogen en na een week of twee zijn ze niet van het papier af te krijgen. Maar scheur je het papier in stukjes met een zaadje erop. Dan de tuin in....en echt het komt op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er in ieder geval heel veelbelovend uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie ♥

Alle reacties worden gelezen, echter vanwege modereren niet direct geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie onder mijn bericht ziet staan!