{ Z'N GANG }

Wat hebben we een paar mooie dagen achter de rug hé? Zó heerlijk om dan even lekker in de tuin bezig te zijn. Een plantje zetten hier, dode bloemen weghalen daar, nog een kei de grond in graven.. Ja hoor, op deze dagen vermaak ik me wel  ;o)

Ze doen het nog best, die radijzen van mijn dochter!

Zit ik niet met mijn handen in de aarde te wroeten, dan pak ik er graag mijn handwerkproject bij. Juist met deze iets warmere dagen laat ik mijn breiwerk niet links liggen. Afgelopen zondag bijvoorbeeld: heerlijk in de zon, mét een wollen lap op mijn schoot  ;o)

Eerlijkheidshalve moet ik je zeggen dat het breiwerk niet zo snel gaat als ik eigenlijk zou willen, maar daar is er de tijd en rust gewoon nog niet voor. Al moet ik daarnaast wel zeggen dat mijn persoonlijke huishoudmap me aardig op weg helpt. Per dag kijk ik wat er op de planning staat en dat probeer ik die dag dan ook rond te krijgen. Jammer genoeg 'past' mijn planning nog niet helemaal, maar door er mee aan het werk te gaan merk en leer ik wel wat ik beter niet samen of juist op een andere dag kan plannen. Zal ik je volgende keer eens wat meer over mijn map vertellen?

Elke week een menulijst maken geeft me één keer nadenken en de rest van de week rust.

Nog even terug naar mijn breiwerk: een mooi model vest in een 50% Amerikaanse wol en 50% Alpaca. Wat zal die me lekker warm kunnen houden! Zelfs mijn dochter wilde hem met een kort pas-momentje niet meer uit  ;o)

Dat ik ondanks de lente en opkomende zomer nog steeds aan dit warme vest werk heeft er alles mee te maken dat ik nu eindelijk eerst wat af wil hebben voordat ik aan een nieuw project begin. Ondanks dat er trouwens in de la nog een heel leuk dun zomervestje half af ligt te zijn. En wat dacht je van een paar heerlijke sokken? Och lieve.. als ik toch die tijd eens kreeg..  ;o)

Gekheid natuurlijk, maar ik merk echt dat ik niet zo veel aan het breien toe kom als ik graag zou willen. Er liggen gewoon nog te veel dingen op stapel en mijn energie is gewoon nog steeds erg laag. Als ik de online artikelen mag geloven zou dat ook wel eens door dat gezwel in mijn nier kunnen komen. Niet gek ook eigenlijk.. Mijn lichaam vecht zich waarschijnlijk rot tegen iets wat helemaal niet in mijn lijf hoort te zitten. Ik vind het nog steeds best spannend hoor!

Voor de eerste keer weer met blote voetjes in de tuin. Zo lekker!

Maar goed.. het is weer tijd om jongste uit bed te vissen. Ik probeer je komende week wel even mee te nemen in mijn huishoudmap, goed? Laat maar weten als je iets specifieks wilt zien. Ik was trouwens erg blij met je laatste berichten. Dat van die kaarsen.. waxinelichtjes doe ik zeker niet weg, die komen wel op. En buiten de doos om zag ik in een andere la tóch nog drie dozen dinerkaarsen liggen. Nee.. de kaarsen die ik nu weg heb gedaan zijn óf knalrode (kerst)kaarsen óf van die gekleurde geurende kaarsen in een glas. Ze staan misschien leuk in het interieur, maar op het moment dat ze aan gaan slaat de geur me verschrikkelijk op de longen. Snap je waarom ik ze dan liever weggeef of cadeau doe?

Maar vertel jij eens: die terracottapot-verwarming was me wel bekend, maar laat je die echt aan staan als je niet thuis bent? Dat geeft mij persoonlijk toch wel een beetje de kriebels hoor.. Ik doe eigenlijk altijd mijn kaarsen wel even uit als ik (iets langer) de kamer uit ben.. Ben je niet bang dat er iets mis zou kunnen gaan?

5 opmerkingen:

 1. Ik zou het ook niet durven hoor zo'n terracotapot-verwarming... Maar dat heb ik ook wel met een haard eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zou er mis moeten gaan met een theelichtje (waar geen kaarsvet vanaf kan druipen) en 2 terracotta potten, een draadeind en wat schoeven en moeren (die niet in brand kunnen vliegen)? Als je niets in de buurt hebt staan, zie ik niet wat voor gevaar het zou kunnen opleveren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je wel een punt Anja. Dank je wel voor je reactie! Misschien zal ik het toch eens een keer proberen, al is het maar in mijn werkkamertje. Hoef ik de rest van het huis niet te verwarmen om er zelf comfortabel bij te zitten. Maar of ik het ook zal laten branden als ik het huis uit ga..

   Verwijderen
 3. Ik heb zelf al drie keer meegemaakt dat een waxinelichtje helemaal in de fik gaat. De was ging dan branden. Nou, dan schrik je wel want dat is best veel vuur ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het inderdaad ook eens gehad. De vlammen kwamen boven het windlicht uit!

   Verwijderen

Hartelijk dank voor je reactie ♥

Alle reacties worden gelezen, echter vanwege modereren niet direct geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie onder mijn bericht ziet staan!